REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai devintą kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionais. Dar kartą absoliučiai dominavę žalgiriečiai nušlavė Vilniaus „Rytą“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją laimėjo „sausu“ rezultatu 3:0.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai devintą kartą iš eilės tapo Lietuvos čempionais. Dar kartą absoliučiai dominavę žalgiriečiai nušlavė Vilniaus „Rytą“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją laimėjo „sausu“ rezultatu 3:0.

REKLAMA

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šeštadienį namie varžovus sutraiškė 92:54 (20:9, 23:11, 33:16, 16:18). Ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp ekipų buvo pasiekęs 45 taškus.

„Žalgirio“ dominavimą finalo serijoje puikiai atskleidžia du faktai – dviženklę persvarą kauniečiai susikraudavo visų mačų pirmuose kėliniuose, o visos serijos metu „Rytas“ priekyje buvo tik 1 minutę ir 55 sekundes.

Tai vos antras kartas LKL istorijoje, kai čempione tapusi ekipa visas finalo serijos rungtynes laimėjo dviženkliu skirtumu. Pirmame susitikime „Žalgiris“ buvo stipresnis 79:64, antrame 85:67. Žalgiriečiai vidutiniškai pergales skynė 23,6 taško skirtumu.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui“ Edgaras Ulanovas pelnė 15 taškų, Brandonas Daviesas ir Aronas White’as po 13. Visi jie ketvirtą kėlinį stebėjo jau sėdėdami ant atsarginių žaidėjų suolo. Abu amerikiečiai buvo pakeisti skirtingu metu ir palydėti ovacijomis bei Š.Jasikevičiaus apkabinimais. Abu jie vasarą turėtų palikti Kauną.

REKLAMA

„Žalgiris“ paskutinėse rungtynėse atliko net 30 rezultatyvių perdavimų ir suklydo vos 7 kartus.

Š.Jasikevičiui tai buvo ketvirtasis LKL čempiono titulas kaip vyriausiam treneriui. Pagal šį rodiklį jis pakilo į antrą vietą istorijoje ir atsilieka tik nuo Jono Kazlausko, kuris šalies čempionu tapo šešiskart.

Kauniečių kapitonui Pauliui Jankūnui tai jau tryliktas čempiono žiedas ir tai yra absoliučiai geriausias rezultatas. Visą šią seriją puolėjas praleido dėl traumos.

Atkakli kova trečiajame finalo mače truko neilgai – iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti tris minutes „Žalgiris“ pirmavo tik 8:6, bet likusią atkarpą pabaigė spurtu 12:2 ir susikrovė dviženklę persvarą.

REKLAMA
REKLAMA

Ji palaipsniui augo – antrame kėlinyje ekipas jau skyrė 25 taškais, o antrą mačo pusę penkiais tritaškiais pradėjęs „Žalgiris“ ėmė tyčiotis iš varžovų ir daužė juos 42 taškų skirtumu.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 15, B.Daviesas ir A.White’as po 13, D.Thompsonas 10, M.Grigonis ir N.Woltersas (8 rez. perd.) po 8, Th.Walkupas 7, A.Kavaliauskas 6, L.Westermannas 5, A.Milaknis 3, R.Jokubaitis ir E.Venskus po 2.

„Rytas“: M.Echodas 17, A.Parakhouskis 14, D.Needhamas 10. E.Tubutis ir R.Stipčevičius po 4, M.Girdžiūnas ir A.Butkevičius po 2, E.Bendžius 1.

Komandų statistika.

„Žalgiris“ – „Rytas“

Dvitaškiai. 27/45 (60 proc.) – 21/40 (52 proc.)

Tritaškiai. 10/22 (45 proc.) – 2/20 (10 proc.)

Baud. met. 8/11 (72 proc.) – 6/8 (75 proc.)

Atk. kam. 36 – 32

Rez. perd. 30 – 12

Klaidos. 7 – 18  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų