REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvosios atletikos pasaulyje sparčiai auga nauja žvaigždė.

Lengvosios atletikos pasaulyje sparčiai auga nauja žvaigždė.

REKLAMA

16-metis Sasha Zhoya ekspertų jau dabar laikomas didžiausiu talentu nuo legendinio Jamaikos sprinterio Usaino Bolto laikų.

Universalus lengvaatletis šį sezoną pasiekė pasaulio 16-mečių rekordus šuolių į aukštį su kartimi ir 110 m bėgimo per barjerus varžybose.

Vaikinas triumfavo Australijos jaunimo pirmenybėse, nors čia jam teko kovoti su dvejais metais vyresniais priešininkais.

Jo pasiekti rezultatai – tiesiog įspūdingi.

S. Zhoya 110 m per barjerus nubėgo per 13,05 sek, o praėjus vos keturioms dienoms jis įveikė 5,56 cm aukštyje iškeltą kartelę.

Lengvosios atletikos talentas triumfavo ir 200 m bėgimo Australijos 18-mečių pirmenybėse, distanciją įveikęs per 21,18 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl jaunojo talento jau užvirė nematoma kova tarp dviejų elitinių pasaulio valstybių Australijos ir Prancūzijos.

Sportininkas gimė ir augo Perte (Australija) ir save laiko australu, tačiau jo motina yra prancūzė.

REKLAMA

Berniuko pirmoji kalba būtent ir buvo prancūzų.

Jis turi dvigubą pilietybę ir netrukus turės pasirinkti šalį, nes 2020 metais jo laukia pasaulio jaunimo čempionatas, o galbūt netgi ir debiutas Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Vos tik žengęs pirmuosius žingsnius lengvosios atletikos pasaulyje, vaikinas iškart nustebino neįtikėtinu talentu.

Būdamas 14-os jis pirmą karta pabandė šokti su kartimi, o netrukus jau pagerino 14-mečių pasaulio rekordą, peršokęs 4,92 cm aukščio kartį.

Šuoliai su kartimi – techniškai viena sunkiausių lengvosios atletikos rungčių, tad nieko keisto, kad S. Zhoya pradžioje nedegė noru užsiimti šiuo sportu, tačiau buvęs Australijos lengvaatletis Paulas Burgessas ir vaikino mama sugebėjo pakeisti jo nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis įkalbinėjo 6 mėnesius. Visada sakiau, kad to nebandysiu gyvenime, kadangi turiu aukščio baimę. Tačiau tada abu – jis ir mano mama įkalbėjo – nusileidau jiems ir kartą pabandžiau. O tada pagalvojau: visai smagu“, – Australijos žiniasklaidai atskleidė S. Zhoya.

16-mečiui sportininkui dažnas jau klijuoja bene garsiausio visų laikų lengvaatlečio Usaino Bolto etiketę, tačiau vaikinas to nesureikšmina: „Kiekvienas negali tapti naujuoju Usainu Boltu, bet aš tiesiog dirbsiu labai sunkiai, kad daug pasiekčiau.“

Visgi, lengvosios atletikos ekspertai neabejoja: S. Zhoya jau artimiausiu metu bus nauja žvaigždė, tik išlieka atviras klausimas, kuriai šaliai jis medžios medalius aukščiausio lygio varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų