REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Fantastika – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, labai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio užtikrinu, dar nebūsite niekur ragavę. O jeigu šalia pyrago atsirastų ledų – neapsakomo skonio desertas garantuotas“, – sako tinklaraščio įkūrėja Liucija.

„Fantastika – tai idealus žodis apibūdinantis šį pyragą. Fantastiškai skanus, minkštas, labai šokoladinis ir karamelinis pyragas, kurio užtikrinu, dar nebūsite niekur ragavę. O jeigu šalia pyrago atsirastų ledų – neapsakomo skonio desertas garantuotas“, – sako tinklaraščio įkūrėja Liucija.

REKLAMA

Šokoladiniam pyragui reikės: 170 g juodojo šokolado; 170 g sviesto; 125 g miltų; 125 g smulkaus rudojo cukraus; 3 kiaušinių; 2 arb. š. vanilės ekstrakto; ¼ arb. š. kepimo sodos; 1 didesnio žiupsnio smulkios druskos.

Karamelei: 125 g cukraus; 60 ml grietinėlės (35 % riebumo); 3 valg. š. vandens; 2 valg. š. sviesto; 1 arb. š. citrinos sulčių.

Šokoladiniams pabarstukams: 1 saujos juodojo šokolado pabarstukų; 1 saujos baltojo šokolado pabarstukų.

GAMINIMAS

Orkaitę įkaitiname iki 170 C. Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais (aš naudojau stačiakampę, stiklinę kepimo formą (~13 cm x 23 cm).

REKLAMA
REKLAMA

Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.

Puode užverdame vandenį, ant jo uždedame dubenį su šokoladu ir sviestu. Vanduo turėtų būti kaitinamas ant silpnos ugnies. Šokoladą ištirpiname, išmaišome ir atidedame atvėsti. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.

REKLAMA

Plakame tol, kol masė šiek tiek pabalsvėja. Tuomet supilame pravėsusį šokoladą, išplakame. Pamažu sudedame miltus ir išplakame.

Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40-45 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti.

Karamelė – grietinėlę pakaitiname mikrobangėje, kol pasidaro karšta. Į keptuvę suberiame cukrų, užpilame citrinos sultimis, vandeniu ir kaitiname ant vidutinės stipresnės ugnies, kol cukrus ištirpsta ir pasidaro gintarinės spalvos. Viso proceso metu cukraus nemaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Po to karamelę nukeliame nuo ugnies, supilame grietinėlę (atsargiai, kad neapsitaškytumėte, nes karamelė labai burbuliuos) ir išmaišome. Sudedame sviestą, išmaišome ir labai trumpai pakaitiname ant silpnos ugnies, vis maišant, kad gautume vientisą karamelę. Po to karamelę atidedame į šalį, kad šiek tiek pravėstų.

Ant pravėsusio torto užpilame karamelę, apibarstome šokolado pabarstukais ir dedame 5 minutėms į 170 C orkaitę (kad pabarstukai vos vos suminkštėtų). Tada ištraukiame iš orkaitės ir patiekiame. Pyragas skaniausias dar karštas su ledais!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų