REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakare „Žalgirio“ arenoje priims Vilniaus „Ryto“ krepšininkus bei 26-ąjį sezoną iš eilės pradės „Betsafe–LKL“ finalo seriją bei kovą dėl nugalėtojų titulo.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakare „Žalgirio“ arenoje priims Vilniaus „Ryto“ krepšininkus bei 26-ąjį sezoną iš eilės pradės „Betsafe–LKL“ finalo seriją bei kovą dėl nugalėtojų titulo.

REKLAMA

Prieš laukiančią paskutinę sezono atkarpą ir akistatą su sostinės klubu, mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi prancūzas Leo Westermannas.

„Žaisime prieš gerą komandą, kurios ir laukėme finale. Norime pradėti finalo seriją ir žaisti prieš „Rytą“. Bus dar įdomiau, kadangi tai yra principinė dvikova. Labai laukiu pirmųjų rungtynių. Netrukus sulauksime serijos pradžios“, – aiškino L.Westermannas.

Kauno ekipa LKL ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių „sausu“ rezultatu 2:0 įveikė Alytaus „Dzūkiją“, o čempionato pusfinalyje taip pat 2:0 palaužė Panevėžio „Lietkabelį“.

REKLAMA
REKLAMA

Reguliariojo LKL sezono pabaigoje, kaip po ne vienerių rungtynių teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, žalgiriečiai dar ieškojo savo žaidimo po pasibaigusio Eurolygos sezono.

REKLAMA

Komandos vyriausiajam treneriui antrino ir L.Westermannas, kalbėjęs, jog serijoje su „Rytu“ teks pasitempti.

„Žinoma, jog pasibaigus Eurolygos sezonui nedemonstravome gero krepšinio. Buvome toli nuo gero krepšinio, tačiau žinojome, jog galime žaisti geriau. Mes ir turime žaisti geriau, jeigu norime įveikti „Rytą“. Kaip bebūtų, pasitikime savo jėgomis. Matysime, kaip viskas klostysis jau antradienio susitikime“, – aiškino gynėjas.

Savo ruožtu „Rytas“ ketvirtfinalyje tik po trijų rungtynių serijos 2:1 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus, o pusfinalyje stebėtinai lengvai 2:0 nušlavė Klaipėdos „Neptūną“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ įžaidėjas iš Prancūzijos įvertino „Ryto“ pasirodymą su klaipėdiečiais bei teigė, jog yra žalgiriečiai yra pasiruošę būsimoms staigmenoms iš vilniečių.

„Jie žaidė tikrai gerai prieš kitą stiprią komandą – Klaipėdos „Neptūną“. Finalą „Rytas“ pasitinka su didžiuliu pasitikėjimu savo jėgomis. Pusfinalio serijoje nemažai vilniečių žaidėjų demonstravo puikų žaidimą. Finale mums bus labai nelengva, tačiau esame tam pasiruošę“, – tikino L.Westermannas.

Šiame sezone „Žalgiris“ ir „Rytas“ susidūrė penkiskart – keturis kartus LKL reguliariajame sezone ir kartą Karaliaus Mindaugo taurės finale. Puikiai vienas kitą pažįstantys varžovai, matyt, žaidimo naujovėmis nebenustebins, todėl, anot L. Westermanno, svarbu eliminuoti stipriąsias vilniečių žaidimo dalis.

„Viskas yra taip, kaip ir daugelyje šio sezono rungtynių – vilniečiai gerai žaidžia greitajame puolime. Turime atsakingai elgtis su kamuoliu. Jie žaidžia fizine jėga paremtą krepšinį baudos aikštelėje, kuomet ant parketo yra Artsiomas Parakhouskis. Turime dominuoti kovoje dėl atšokusių kamuolių ir kontroliuodami rungtynių tempą. Tai bus svarbios rungtynių plano prieš „Rytą“ dalys“, – kalbėjo L.Westermannas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų