REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują Laisvės partiją steigiantys liberalūs politikai iki suvažiavimo likus savaitei susidūrė su kliūtimis bandydami išlaikyti teises į šį pavadinimą.

Naują Laisvės partiją steigiantys liberalūs politikai iki suvažiavimo likus savaitei susidūrė su kliūtimis bandydami išlaikyti teises į šį pavadinimą.

REKLAMA

Viena partijos steigėjų parlamentarė Aušrinė Armonaitė Registrų centre pavadinimą „Laisvės partija“ rezervavo pernai lapkritį.

Anot jos, rezervacija galiojo iki gegužės 23 dienos – ši informacija skelbiama viešai, o po vidurnakčio bandant elektroniniu būdu pratęsti pavadinimą Registrų centro sistema to padaryti neleido. Kiek vėliau tai leista padaryti, pranešė Registrų centras.

Seimo narė tvirtina bandžiusi pavadinimą keliskart rezervuoti naktį ir rytą, o tuomet sužinojusi, kad analogiškas pavadinimas „Laisvės partija“ rezervuotas Kaune, pateikus raštišką prašymą. Tuomet tokį prašymą raštu pateikė ir A. Armonaitė – jie šiuo metu yra vienodo statuso, tikrinami.

Registrų centro atstovas Mindaugas Samkus BNS patvirtino, kad per pastarąją parą tiek elektroniniu būdu, tiek raštu iš skirtingų asmenų gauti prašymai dėl pavadinimo „Laisvės partija“ rezervavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi gauti prašymai išnagrinėjami ir sprendimai dėl jų įtraukimo į Juridinių asmenų registrą priimami per 1 darbo dieną. Šiuo konkrečiu atveju taip ir bus padaryta – bus įvertintos visos aplinkybės ir priimtas objektyvus ir teisiškai pagrįstas sprendimas. Užtikriname, kad Registrų centras neteikia jokių išskirtinių sąlygų klientams, savo veiklą ir paslaugų teikimą grindžia lygiateisiškumo principais“, – teigiama Registrų centro atsakyme.

Laisvės partiją steigia Liberalų sąjūdį palikę politikai, tarp jų – sostinės meras Remigijus Šimašius, parlamentarė A. Armonaitė, buvusi Seimo narė Dalia Kuodytė.

Steigiamasis partijos suvažiavimas numatytas birželio pirmąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų