REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Išskirtiniai kadrai iš Vaido Leliugos kelionės į Kijevą
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Į vieną seniausių miestų rytų Europoje iškeliauju ir namus palieku stebėti ARLO kamerai iš BITĖS, kuri viso projekto metu užtikrina, jog net ir būdamas už tūkstančių kilometrų nuo namų, galiu stebėti, ar jie saugūs.

24

Į vieną seniausių miestų rytų Europoje iškeliauju ir namus palieku stebėti ARLO kamerai iš BITĖS, kuri viso projekto metu užtikrina, jog net ir būdamas už tūkstančių kilometrų nuo namų, galiu stebėti, ar jie saugūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Na, o Kijevas – miestas, kuriame man teko lankytis ir anksčiau, apie jį esu daug girdėjęs, dėl netolimo atstumo ir žemų kainų dažnai šią kelionės kryptį renkasi norintys švęsti gimta-dienius, mergvakarius ar bernvakarius. O man buvo įdomu atrasti šiek tiek daugiau nei tik pasilinksminimo vietas.

REKLAMA

Į Kijeva iš Lietuvos skraido ne viena oro linija, todėl pigų skrydį pagauti yra tikrai ne prob-lema. Man jis į abi puses kainavo 40 eur, o skrydis truko vos valandą ir aš jau Kijeve.

Patarimas besiruošiant kelionei. Išmokite bent jau pagrindines frazes rusiškai. Gatvėse, taksi, ar kitose vietose sunkiai rasite žmogų kalbantį angliškai, todėl gali būti sunku gauti norimą informaciją. Užsirašykite į telefoną ar turėkite google vertėją po ranka, kuris galėtų jums pagelbėti užsisakant pietus, perkant bilietus ar nurodant vairuotojui kur jus nuvežti.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigai. Pinigus galite pasikeisti oro uoste, tačiau ten ne pats palankiausias kursas, tad geriau pinigus keistis miesto centre esančiuose bankuose. Taip pat daugelyje vietų galima atsiskaityti tiesiog kortele.

Internetas. Kadangi Ukraina nėra Europos Sąjungos šalis, internetas čia nors ir greitas, bet labai brangus. Todėl prieš keliaudami nepamirškite užsisakyti interneto duomenų paketo keliaujantiems, taip sutaupysite daug pinigų. Mano atveju, kad galėčiau laisvai naudotis in-ternetu, interneto duomenimis pasirūpino BITĖ.

Nakvynė. Kijeve daugybė nakvynės vietų pagal kiekvieno pasirinkimą ir galimybes. Nakvy-nės su pusryčiais dviems žmonėms miesto centre prasideda nuo 60 eur. Šiek tiek toliau nuo centro kainos dar mažesnės – 50-40 eur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patarimas keliaujantiems mieste. Mieste važinėja metro, kuriuo man teko naudotis, tačiau tik tam, jog aplankyčiau giliausią pasaulyje stotelę. Taip, Kijevo metro – giliausias pasaulyje, o stotelė ARSENALNA yra daugiau nei 100 metrų po žeme.

Visus kitus ilgesnius atstumus įveikti naudojau UBER’į. Kijeve jis labai populiarus, kadangi vairuotojai ant kiekvieno kampo, o kainos tikrai puikios. Štai nuo Kijevo oro uosto iki miesto centro 30 km kelionė jums kainuos apie 10 eur. Įsidėmėkite šią sumą, nes neretai oro uoste laukiantys taksi vairuotojai paprašys dvigubai ar trigubai daugiau.

REKLAMA

Maistas. Tikriausiai daug kas pasakytų, kad atvykus į šį miestą būtina paragauti Ukrainie-tiškų barščių ir…kijevo kotleto? Barščiai taip, ir ne tik – būtina paragauti tradicinių varškėčių (sirnikų) ar koldūnų (varnekų), o viską užsigerti kompotu. Tik jau kijevo kotletą geriau pra-leisti, nes jis juk ne iš Kijevo. Mažai kas žino, bet šis patiekalas turi prancūzišką kilmę. Ge-riausia ir pigiausia vieta paragauti ukrainietiškų patiekalų – kavinė/valgykla pavadinimu Puzata Hata, kurioje už pietus dviems žmonėms sumokėsite apie 7 eur ir liksite sotūs.

Rekomendacija. Čia įsikūręs pirmasis pasaulyje korupcijos muziejus – buvusi Janukovy-čiaus rezidencija. Tai vieta, kurią labai rekomenduoju aplankyti, tiesa jei nesidomite politika, prieš tai skirkite laiko ir internete pasidomėkite šalies istorija, kai jai vadovavo Viktoras Ja-nukovyčius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų