REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„TV Pagalbos“ žurnalistė Rūta Filejeva vyko narplioti neeilinės istorijos. Ponia Laima pakliuvo į gudraus sukčiaus pinkles, o užmegzta internetinė pažintis su užsieniečiu vyru jai kainavo beveik visas santaupas – net 13 tūkst. eurų.

„TV Pagalbos“ žurnalistė Rūta Filejeva vyko narplioti neeilinės istorijos. Ponia Laima pakliuvo į gudraus sukčiaus pinkles, o užmegzta internetinė pažintis su užsieniečiu vyru jai kainavo beveik visas santaupas – net 13 tūkst. eurų.

REKLAMA

R. Filejeva domėjosi, ar yra vilties į nelaimę patekusiai moteriai atgauti savo santaupas ir ko neturėtų daryti moterys bendraudamos internetinių pažinčių portaluose.

Moteris pasakoja, kad su vyriškiu bendravo anglų kalba, o labiausiai ją sužavėjo tai, kad pašnekovas atrodė apsiskaitęs ir bendravo visomis temomis. Pokalbiai apie teatrą ir muziką netruko pavirsti į meilės žinutes.

„Pradėjome bendrauti, iš tiesų, gana įdomus pašnekovas, yra apie ką pakalbėti. Jis save pristatė kaip pakankamai vienišą žmogų, kad yra Airijos pilietis ir turi Airijoje verslą. Jis sakė, kad jo žmona yra žuvusi prieš ketverius metus autoavarijoje. Buvau jam parašiusi, kad ir aš turiu vyrą ir šeimą bei jokių nuotykių neieškau“, – prieš televizijos kameras ryžosi atskleisti ji.

REKLAMA
REKLAMA

Po mėnesio bendravimo pokalbiuose atsirado širdutės, bučinukai, tačiau moteris sako iš pradžių į tai nekreipusi dėmesio. Vyriškis Laimai rašė daug, siuntė savo nuotraukas, o vienoje žinutėje sutilpdavo begalės meilių žodžių. Verslininkas iš Airijos lietuvę vadino savo meile ir būsima savo vaikų motina. O vos po kelių mėnesių bendravimo Adamas Laimos paprašė pinigų.

REKLAMA

„Pirma bėda atsirado gruodžio mėnesį, kada jis išvyko į verslo kelionę. Ir ta bėda atsirado, kai jis neva Turkijoje negali parsiplukdyti savo krovinio, neveikia jo banko kortelė ir jam reikia pagalbos, – pasakojo moteris, kuri tuomet vyriškiui pervedė 3000 eurų. – Aš viską išsiunčiau, bet atsirado kita kelionė į Malaiziją ir jis ten papuolė į dar didesnę bėdą, neva jį Malaizijoje sulaiko su labai didele pinigų krūva. Kadangi jis yra visiškai vienišas ir neturi giminių, jis paprašė pagelbėti“.

Iš viso bendraudama su Adamu moteris neteko 13 tūkstančių eurų.

Santykių psichologas Andrius Kaluginas teigia, kad tokių internetinių sukčių, viliojančių moteris pažadais ir gundančių gražiais žodžiais yra tikrai ne vienas. Dažniausiai jie išsirenka tokias aukas, kurios yra su žema saviverte ar buvo skaudžiai nukentėjusios nuo vyrų.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš mano patirties, jie siunčia tas meilės žinutes, komplimentus tuntais, šimtais. Užkimba dvi arba keturios tikrai. Iš tų keturių jau jie dar toliau lipdo kažką ir žiūri, kur savivertė yra žemiausia. Tada konkrečiai dirba su šita moterimi. Ir pirmas darbo etapas yra sukelti savivertę“, – aiškina A. Kaluginas.

Nors moteris lyg dar tikisi, kad internetinis draugas atiduos pinigus, tuo abejoja net policija. Policijos teigimu, tai tipiška tuo besiverčiančių sukčių istorija. Pasak policijos atstovo, praradusios pinigus moterys nenoriai kreipiasi pagalbos, nes baiminasi aplinkinių reakcijos ir bijo patirti gėdos jausmą. Dažniausiai į bėdą pakliūva subrendusios moterys, kurios linkusios į romantiškus santykius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sumos būna nuo kelių iki keliolikos tūkstančių eurų, kaip šiuo atveju. Problema yra ta, kad dažnai moterys linkusios slėpti apie tokius įvykius. Taip sukčiai įgauna galimybę ne kartą apgauti ir ne vieną auką tokiu būdu. Policija ištirti tokius nusikaltimus galimybę tikrai turi, tačiau priklauso kiekvieną kartą nuo aplinkybių: po kiek laiko auka kreipėsi į policiją, kiek laiko praėjo po nusikalstamos veikos įvykdymo. Taip pat, kaip sumaniai nusikaltėlis naudojasi elektroninėmis priemonėmis, kaip slepia tapatybę ir kiti panašūs klausimai“, – teigė Vilniaus trečiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Alvydas Šimkus.

Visą reportažą žiūrėkite:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų