REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neigia išdavusi Lietuvoje gyvenančiam britui prezidento rinkimų biuletenį.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neigia išdavusi Lietuvoje gyvenančiam britui prezidento rinkimų biuletenį.

REKLAMA

Antradienį BNS buvęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, Jungtinės Karalystės pilietis Markas Adamas Haroldas tvirtino, jog balsuodamas Europos Parlamento rinkimuose gavo ir prezidento rinkimų biuletenį.

„Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), reaguodama į paskleistą netikslią informaciją, informuoja, kad VRK žiniomis, jokiam rinkėjui neteisėtai nebuvo išduotas nei vienas rinkimų biuletenis“, – teigia VRK.

M. A. Haroldas BNS sakė, jog jam kilo sunkumų balsuojant Europos Parlamento rinkimuose, nes sistema jo nebuvo įtraukusi tarp rinkėjų, tačiau po specialistų konsultacijų su VRK klaida buvo ištaisyta, tačiau jam duotas ne tik EP, bet ir prezidento rinkimų biuletenis, nors teisės balsuoti juose britas neturi. M. A. Haroldas sako biuletenį nufotografavęs ir atidavęs darbuotojui.

VRK nurodo, kad komisijos narys „buvo pasirengęs biuletenių komplektą išduoti sekančiam eilėje laukiančiam rinkėjui“, tačiau to nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA

„Komisijos nariui, pastebėjus, kad šiam rinkėjui priklauso tik vienas rinkimų biuletenis, Respublikos Prezidento rinkimų biuletenį buvo atsisakyta išduoti. Rinkėjas, komisijos nariui atsisakius jam išduoti antrąjį biuletenį, paprašė leisti padaryti biuletenių nuotraukas. Rinkėjui nufotografavimus nepažymėtus rinkimų biuletenius, rinkėjui buvo išduotas tik vienas rinkimų į Europos Parlamentą biuletenis“, – tvirtina VRK.

REKLAMA

Pasak komisijos, Lietuvoje gyvenantys Europos Sąjungos valstybių piliečiai turi teisę balsuoti Europos Parlamento rinkimuose – tokių rinkėjų registravosi per šimtą.

VRK pabrėžia, kad rinkėjų, turinčių teisę balsuoti tik vienuose rinkimuose, balsavimo lakštai turi specialiąją žymą, todėl komisijų nariai, išduodantys biuletenius, tikrina kiekvieno rinkėjo, balsuojančio iš anksto, balsavimo lakštą.

„Sąmoningas klaidingų biuletenių nuotraukų platinimas vertinamas kaip siekis diskredituoti rinkimus, todėl tokie veiksmai yra netoleruotini“, – pabrėžia VTEK.

M. A. Haroldas sako dėl šios situacijos besikonsultuojantis su teisininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų