REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygoje Klaipėdos „Atlantui“ pavyko nutraukti penkerių nelaimėtų rungtynių seriją.

Lietuvos futbolo A lygoje Klaipėdos „Atlantui“ pavyko nutraukti penkerių nelaimėtų rungtynių seriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Uostamiesčio klubas antrame šio sezono Pajūrio derbyje, kuris vyko 12-ajame čempionato ture, namuose 2:1 (1:0) nugalėjo turnyro lentelės kaimynę „Palangą“.

REKLAMA

Dvikova prasidėjo savotiška žvalgyba, tačiau kėlinio viduryje vienuolikės apsikeitė aštriomis atakomis. Sykį geros progos neišnaudojo „Palangos“ atakų lyderis Idrisas Umajevas, tačiau kiek vėliau svečius nuo įvarčio išgelbėjo pavojingą smūgį blokavęs Thomasas Phibelas.

Puikų šansą išsiveržti į priekį vėjais paleido vienas iš „Palangos“ lyderių Sergejus Mošnikovas. Legionierius iš Estijos gražios atakos metu išbėgo į akistatą su vartininku, tačiau jo bandymą atrėmė puikiai sužaidęs Krišjanis Zviedris.

REKLAMA
REKLAMA

Porą sykių sėkmingai atsimušę šeimininkai patys išsiveržė į priekį. 34-ąją minutę Vytautas Lukša atliko perdavimą daug laisvės baudos aikštelėje sulaukusiam Darvydui Šernui, kuris tiksliu smūgiu pelnė antrą įvartį šiame sezone.

Būtent šis duetas labiausiai prisidėjo prie to, jog 67-ąją minutę rezultatas taptų 2:0. D. Šerno smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą, tačiau laiku prie jo suskubęs V. Lukša jį nukreipė į vartus ir taip pat džiaugėsi antruoju sezono įvarčiu.

Vis dėlto „Palanga“ greitai sušvelnino rezultatą. Standartinės padėties metu kamuolys labai dėkingai atšoko Andrejui Miazinui, kuris 77-ąją minutę vienu lietimu jį pamušė į patį vartų kampą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svečiai per likusį laiką užuodė kraujo skonį ir kelis sykius buvo labai arti išlyginamojo įvarčio, tačiau savo komandą ne kartą išgelbėjo puikias rungtynes sužaidęs vartininkas K. Zviedris.

Trečią pergalę šiame sezone iškovojęs „Atlantas“ savo sąskaitoje turi 11 taškų, o penktą sykį iš eilės pralaimėjusi „Palanga“ žengia septinta su 7 taškais.

Tuo tarpu svarbų tašką iškovojo pirmenybių debiutantas „Panevėžys“.

Aleksandro Kurtijano treniruojamas klubas išvykoje rezultatu 1:1 (1:1) sužaidė su iki tol tris pergales iškovojusiais Vilniaus „Riteriais“.

REKLAMA

Rungtynės panevėžiečiams prasidėjo idealiu scenarijumi: jau 1-ąją minutę legionierius iš Baltarusijos Pavelas Krukas pasinaudojo vartininko Tomo Švedkausko klaida standartinės padėties metu.

Tiksliai kamuolį į vartus nukreipęs vidurio gynėjas pasižymėjo antrame mače iš eilės.

„Riteriams“ prireikė laiko atsitokėti, tačiau progų laikui bėgant šeimininkai susikūrė. Dviejų puikių šansų pirmame kėlinyje neišnaudojo pirmame rate „Panevėžį“ nubaudęs Teremas Moffi, visgi, Aurelijaus Skarbaliaus kariauna rezultatą išlygino po oponentų vartininko klaidos.

REKLAMA

38-ąją minutę Šarūnas Jurevičius nesėkmingai išmušė kamuolį, kuris atšoko nuo Mindaugo Grigaravičiaus ir įskriejo į vartus.

Antrasis kėlinys taip pat buvo gana blankus. Vis dėlto, kaip ir reikėjo tikėtis, „Riteriai“ susitikimo pabaigoje buvo aktyvesni ir metė nemenkas pajėgas į puolimą. Porą sykių su oponentų smūgiais susidorojo Š. Jurevičius, pasidarbuoti teko ir „Panevėžio“ gynėjams, kurie gelbėjo kartais neužtikrintai žaidusį vartų sargą.

Panevėžiečiai atsilaikė, iškovojo 7-ąjį tašką, jais susilygino su „Palanga“ ir pakilo iš paskutinės vietos dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų.

„Riteriai“ su 19 taškų pavijo „Kauno Žalgirį“, tačiau iš trečios pozicijos dėl pralaimėto susitikimo pirmame rate kauniečių neišstūmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų