REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Apsipirkinėjimas (nuotr. 123rf.com)

Kiekviena šeima pasirenka, kaip tvarkyti pinigus ir auginti savo vaikus – kai kuriose namuose dirba abu tėvai, o kai kur tapo įprasta, kad kol vyras dirba, moteris augina vaikus atsisakydama papildomų pajamų.

3

Kiekviena šeima pasirenka, kaip tvarkyti pinigus ir auginti savo vaikus – kai kuriose namuose dirba abu tėvai, o kai kur tapo įprasta, kad kol vyras dirba, moteris augina vaikus atsisakydama papildomų pajamų.

REKLAMA

Vis dėlto tai iš tiesų neretai tampa ir dažnų nesutarimų priežastimi – tai įrodė ir viena socialiniuose tinkluose paviešinta istorija.

Viena moteris „Reddit“ puslapyje pasidalijo savo istorija. Pasirodo, kad po pirmojo sūnaus gimimo, ji nustojo dirbti ir ėmė gyventi iš vyro kišenės. Tai tęsiasi jau 3 metus ir pora pradėjo dėl kai kurių dalykų nesutarti, o ypatingai tų, kas liečia piniginius klausimus.

Moteris savo senąjį darbą nusprendė mesti todėl, jog bet kuriuo atveju uždirbdavo tik aštuntadalį to, ką uždirba jos vyras. Ir nors ilgainiui abiems šis scenarijus tiko, vėliau ji ėmė jaustis taip, lyg neturėtų jokio žodžio apie tai, kas liečia pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano vyras daug uždirba, tačiau yra labai taupus – neigiamai vertina nebūtinus pirkinius, mat vis dar būdamas jaunas nori būti finansiškai nepriklausomas. Kai tik susipažinome, labai tuo džiaugiausi, o taip pat turėjau ir savo reikmėms reikalingus pinigus iš savo atlyginimo“, – anonimiškai pasakojo ji.

REKLAMA

Vis dėlto dabar moteris norėtų kartkartėmis save palepinti, eiti susitikti su draugėmis pietų, apsipirkti, tačiau kiekvienąkart, kai ji nori išleisti daugiau, nei 130 eurų, tenka pyktis su vyru. Pasirodo, kad kiekvienąkart prieš išleidžiant tokią pinigų suma, žmona turi skambinti savo vyrui ir jį įtikinti, kad tai yra reikalinga.

„Tai – be galo suvaržo ir verčia mane jaustis pažemintai“, – rašė ji.

Galiausiai ji nusprendė, kad protingiausia būtų, jei jos vyras mokėtų jai savotišką algą. „Kalbėjausi su savo seserimi, kuri taip pat yra namų šeimininkė. Ji sako, kad su vyru turi savotišką susitarimą, jog jai yra mokama už tai, kad prižiūri namus ir vaikus. Šiuo metu ji gauna virš 3000 eurų per mėnesį, mat tiek būtų sumokama auklei, jei jie ją samdytų“, – aiškino anonimė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar būčiau tikra niekšė, jei pasiūlyčiau savo vyrui panašų susitarimą, kad kiekvienąkart užsinorėjusi nusipirkti kažką nebūtino neturėčiau jo maldauti pinigų?“ – internautų klausė ji.

Deja, komentatoriai nebuvo tokie supratingi.

„Manau, kad to prašyti yra per daug. Iš esmės prašai visos auklės algos savo „pažaidimams“. Tai yra absurdiška – nebent esate labai turtingi“, „Esi visiškai nesąmoninga – tavo prastas požiūris“, „Kalbi taip, lyg su tavimi būtų negražiai elgiamasi. Tačiau atrodo, kad jis bando daryti viską, kad jūsų gyvenimas būtų lengvesnis“, – rašė komentatoriai.

O kokia jūsų nuomonė?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų