REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Bružų šeimos namai po gaisro (tv3.lt fotomontažas)

Gegužės 10 dieną, Mažeikių rajone, Dūmaičių kaime gyvenančią Bružų šeimą užklupo gaisras. Visas jų sunkiai užgyventas turtas pradingo liepsnose. Šeima, kurioje auga trys nepilnamečiai vaikai liko be stogo virš galvų.

13

Gegužės 10 dieną, Mažeikių rajone, Dūmaičių kaime gyvenančią Bružų šeimą užklupo gaisras. Visas jų sunkiai užgyventas turtas pradingo liepsnose. Šeima, kurioje auga trys nepilnamečiai vaikai liko be stogo virš galvų.

REKLAMA

Portalui tv3.lt pavyko susisiekti su nukentėjusia Jurgita Bružiene. Moteris pasakoja, kad gaisras prasidėjo vaikams grįžus po pamokų. Įsiplieskusią ugnį pastebėjo sūnus.

Vieninteliai daiktai, kuriuos pavyko išgelbėti, buvo keli buitiniai prietaisai ir skalbimo mašina bei šaldiklis. Jurgita su vyru šiuo metu glaudžiasi prie buvusio namo liekanų, paprastoje palapinėje, o vaikai gyvena pas senelius.

Augina 3 vaikus 

Šeimos draugė Edita pasakoja, kad šeima, kurioje auga 10 metų berniukas bei 12 ir 14 metų mergaitės, yra kukli, tvarkinga ir prisižiūrinti.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo manoma, kad gaisrą sukėlė netvarkinga elektros instaliacija, taip pat buvo manoma, kad ugnį galėjo įplieksti ir televizorius, tačiau Editos teigimu, gaisro priežastis dar nėra nustatyti ir yra per anksti kažką kaltinti.

REKLAMA

Pirmąsias dienas be namų likusi šeima gyveno tiesiog palapinėje prie degėsiais virtusių sienų.

„Šeima yra tokia vieninga, kaip ančiukai. Žinokit, mama, tėtis ir trys vaikai nenorėjo nei vienas eiti nuo to kiemo. Jie labiau norėjo likti ir miegoti palapinėje per lietų“, – šeimos vieningumu džiaugiasi Edita.

Daug aukojančių 

Praėjus dešimčiai dienų po gaisro šeima gyvena geresnėmis nuotaikomis. Šiuo metu yra suaukota dauguma šeimai reikalingų daiktų: nuo įvairios buitinės technikos, drabužių iki vaikams reikalingų mokyklinių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Šeimos draugė tikina, kad nesitikėjo tokio gausaus aukojančių žmonių būrio. Įvairi parama nukentėjusią šeimą pasiekė iš Kauno, Vilniaus, taip pat pagalba šeimai Jungtinėje Karalystėje rūpinosi dar viena mergina Justina, kurios surinkta parama jau greit pasieks šeimą.

Atskleidė svajonę

Didžiausia šeimos svajonė – atstatyti savo namus, kurių vietoje beliko griuvėsiai.

„Jie šiai dienai svajoja apie namelį. Kalbėjau su jais, kad jie planuoja mobilų namelį, kurį per vasarą apsidirbinės... Jiems labai svarbu būti kartu. Vaikai dabar gyvena pas močiutę, jie su vyru gyvena tam pačiam sklype. Jie svajoja tą mobilų namelį parsivežti į kiemą“, – šeimos lūkesčiais dalinasi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsirado ir geros valios žmonių, kurie skambino ir nukentėjusiems siūlė laikiną apgyvendinimą. Tačiau šeima nepanoro keltis gyventi į kitą vietą, nes vaikai lanko vietinę kaimo mokyklą, o pasiūlytas būstas buvo daugiau nei už 30km nuo jos.

Pagalba šeimai besirūpinanti Edita sako, jog labiausiai praverstų finansinė pagalba ir maldos, kad viskas klostytųsi sklandžiai ir gerai. Šiuo metu vaikai gyvena pas močiutę, o tėvai glaudžiasi palapinėse prie gaisravietės. Keletą dienų, užklupus lietui, Jurgita su vyru buvo išvykusi pagyventi pas uošvius, tačiau orui pagerėjus grįžo atgal prie buvusios sodybos.

Sudegęs namas yra visiškai nugriautas ir dabar laukiama, kol iš sklypo bus išvežtos šiukšlės. Tuo pasirūpinti žadėjo Sedos seniūnija.

Sedos seniūnija savo „Facebook“ paskyroje skatina prisidėti prie šeimos gerovės.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų