REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Rytą“ pamokęs Urbonas gailisi dėl pirmojo serijos mačo

Utenos „Juventus“ ekipai galiausiai pavyko pasiekti savo. Šiame sezone ne kartą Vilniaus „Rytui“ į atlapus kibęs klubas pasiekė pergalę tada, kai to reikia labiausiai.

Utenos „Juventus“ ekipai galiausiai pavyko pasiekti savo. Šiame sezone ne kartą Vilniaus „Rytui“ į atlapus kibęs klubas pasiekė pergalę tada, kai to reikia labiausiai.

REKLAMA

Savo namuose rungtyniavę „Juventus“ šventė pergalę 92:83, bei išlygino ketvirtfinalio serijos iki 2 pergalių rezultatą 1:1.

Po laimėtų rungtynių „Juventus“ vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas negailėjo komplimentų savo auklėtiniams.

„Sveikinimai Šeškui, kuris padarė didelį darbą. Mes čia irgi šiek tiek pasistumdėme. Žinoma, kad dabar reikėtų sakyti, jog nieko dar nepadarėme, bet nugalėjome atkrintamosiose „Rytą“, velniškai gerą ekipą. Geras treneris, gera organizacija, geri žaidėjai ir man didžiulė garbė buvo juos nugalėti. Buvo sunkių momentų, bet mes peržengėme tą liniją.

Prieš tai mes kažkur sulūždavome ir atiduodavome iniciatyvą, nes patys sulūždavome bei atiduodavome tą iniciatyvą galvodami, koks galingas klubas yra prieš mus. Ir aš darydavau klaidų, bet šiandien pavyko išvairuoti. Buvo labai sudėtinga, nes Šikšnius patyrė čiurnos traumą, vėliau su skausmais čiurnos žaidė ir Guščikas bei Dimša. Buvo tikrai sunku su maža rotacija sugebėti rasti žmones, su kuriais galima būtų laimėti prieš vilniečius. Skamba smagiai“,- džiaugėsi strategas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas lėmė taip laimėta kova dėl kamuolių?

– Didelis noras nugalėti. Galėjome laimėti ir pirmą mačą, o šiandien būtume uždarę seriją (juokiasi). Atsitiko, kaip atsitiko – turime lygią seriją. Visi žaidėjai atidavė širdis, buvo labai gera matyti, kaip visi stengėsi, vykdė nurodymus ir beprotiškai kovojo. Mes turime šiek tiek pranašumą ir to naudojomės – esame viena geriausiai dėl kamuolių kovojančių komandų lygoje. Pristabdėme Artiomą, kuriam neleidome siautėti po krepšiais, sumažinome varžovų taškų vidurkį 10 taškų. Butkevičius yra stiprus vyras, nėra lengva jį sustabdyti, o Arvydas, kuris galėjo jį pristabdyti, gavo traumą.

REKLAMA

– Kas dabar svarbiausia prieš lemiamą mačą?

– Nereikės nieko nuteikinėti jau. Šiandien reikėjo rasti žodžius, kurie užvestų juos. Tai padariau ir prieš pirmąsias rungtynes. Tikiu šiais vyrais, nes visus juos pasirinkau į šią komandą. Jeigu šiandien Šikšnius nežaidė, tikėtina, jog nežais ir sekmadienį.

Tuo metu vilniečių strategas Dainius Adomaitis išskyrė du pagrindinius dalykus – varžovų gretose sužibėjusį Kenny Gainesą, kuris pelnė 27 taškus bei fiziškumo stoką, kai oponentai antrais šansais pelnė 20 taškų.

„Viskas labai paprasta – viskas yra apie fiziškumą. Jeigu leisime jiems kitose rungtynėse vėl turėti apie 20 taškų iš antrų šansų, vėl turėsime tokį patį mačą. Tai yra pagrindinis dalykas serijoje, ką akcentavome. Šiandien „X faktoriumi“ tapęs Gainesas pataikė daug sudėtingų metimų. Norėjome gynyboje kitaip prieš jį žaisti, bet nepavyko. Kitoje pusėje varžovai daug rizikavo ties mūsų tritaškiais ir mes nepataikėme“,- sakė D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl varžovai taip pranoko jus kovoje dėl kamuolių?

– Faktas yra toks, kad kai kuriose pozicijose „Juventus“ turi pranašumą prieš mus, kas liečia fiziškumą. – Varžovai kitaip gynėsi prieš A.Parachovskį. Ar tai kažkiek išmušė jį iš vėžių? – Ne. Jie anksčiau prieš mus taikė tą trap gynybos sistemą. Anksčiau buvome pasiruošę ir dabar buvome pasiruošę. Viskas yra apie sprendimus: mes norime žaisti per Artiomą, bet žaidėjas, kuris turi atlikti perdavimą jam, nusprendžia priimti kitokį sprendimą. Faktas, kad yra spaudimas, svarbus kiekvienas taškas ir pabaigoje pristigo šalto proto.

– D.J.Seeley dažnai neapsigindavo prieš K.Gainesą. Nesvarstėte kito varianto?

– Mes tiesiog prieš Gainesą norėjome kitaip gintis ir kai kuriose situacijose tai buvo ne Seeley kaltė. Tai buvo aukštaūgių kaltė, o ne gynėjų.

Lemiamas trečiasis šios serijos mūšis sekmadienį (gegužės 19 d.) bus žaidžiamas Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų