REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Jau ketvirti metai Lietuvos verslo įmonėms bei organizacijoms yra siūloma įsidiegti išmanų alkotesterį, kurį sukūrė lietuvių įmonė „Inovatyvių procesų sprendimai“ (IPS). Jų sukurtas produktas ne tik gali patikrinti darbuotojo blaivumą, bet ir turi biometrinę veido atpažinimo technologiją bei laiko kontrolės sistemą, kurių dėka galima vykdyti darbo laiko apskaitą.

Jau ketvirti metai Lietuvos verslo įmonėms bei organizacijoms yra siūloma įsidiegti išmanų alkotesterį, kurį sukūrė lietuvių įmonė „Inovatyvių procesų sprendimai“ (IPS). Jų sukurtas produktas ne tik gali patikrinti darbuotojo blaivumą, bet ir turi biometrinę veido atpažinimo technologiją bei laiko kontrolės sistemą, kurių dėka galima vykdyti darbo laiko apskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot inovatyvų alkotesterį sukūrusios įmonės direktoriaus Dariaus Didžgalvio, šis prietaisas nėra sukurtas tik darbuotojų blaivumo tikrinimui: „Darbuotojai atlikti testą gali ir prieš darbo pabaigą, o alkotesteris užfiksuos laiką ir apskaičiuos, kiek laiko jie buvo darbo vietoje. Šių rezultatų dėka galima apskaičiuoti ne tik darbuotojų, bet ir įmonės produktyvumą“.

REKLAMA

Išmaniosios technologijos taupo darbuotojų laiką

Inovatyvus blaivumo patikros sprendimas dirbkblaivus.lt atsirado ieškant sprendimo, kaip sukurti efektyvią priemonę, kuri padėtų mažinti alkoholio vartojimą. Tam buvo pasitelktos IT ir telekomunikacijų technologijos tobulinti alkotestavimo būdus.

Anot D. Didžgalvio, šios inovacijos unikalumas – galimybė pačiam darbuotojui atlikti blaivumo testą, kurio metu asmuo yra identifikuojamas, patikrinamas alkoholio kiekis iškvėptame ore bei užfiksuojamas laikas. Taip yra sutaupomi personalo darbo laiko resursai – jiems nereikia tikrinti kiekvieno darbuotojo, todėl yra sutaupoma tiek laiko, tiek pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Planuoja plėtrą į užsienio rinkas

Šiuo metu inovatyvaus prietaiso kūrėjai analizuoja užsienio rinkas ir ieško potencialių partnerių naujai kuriamo produkto plėtrai – įmonė kuria išmaniojo alkotesterio mobilią adaptaciją transporto priemonėms, kuri finansuojama struktūrinių fondų lėšomis pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojamą priemonę „Intelektas. Bendri mokslo-verslo projektai“, skirtą inovatyviems produktams ar procesams kurti.

„Mobilusis alkotesteris remsis unikaliomis ir klientų jau pripažintomis funkcijomis – testą atliekančių asmenų identifikavimu, kuris remiasi veido atpažinimo technologija ir operatyviu informacijos pateikimu kontrolės skyriui. Šią paslaugą pirmiausia planuojame pasiūlyti užsienio rinkoms, kuriose stipriai išplėtoti transporto ir logistikos, statybų bei gamybos sektoriai“, – pasakoja įmonės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tobulina senus produktus

Jo teigimu, nors yra kuriamas mobilus išmanus alkotesterio prototipas, visgi stacionari prietaiso versija yra nuolat tobulinama, adaptuojama, siekiant pritaikyti ją prie vis didėjančio vartotojų ir jų poreikių spektro.

„Vienas iš pagrindinių šio prietaiso privalumų – jis yra sukurtas Lietuvoje. To dėka mes galime būti lankstūs ir prisitaikyti prie klientų poreikių. Praėjus keliems metams po išmanaus alkotesterio paleidimo į rinką mes turime kur kas labiau ištobulintą produktą, kurio naudojimas yra paprastesnis vartotojui, taip pat pagerėjusi programinė dalis“, – teigia D. Didžgalvis.

REKLAMA

Dar yra kur augti

Kuriant naują produktą įmonė atliko tyrimą, kurio metu buvo išsiaiškinta, jog ši inovacija yra aktualiausia žemės ūkio, statybos ir gamybos sektoriuose. Šiuo metu Lietuvoje prietaisu yra tikrinami 24 tūkst. asmenų, kurie dirba statybų, transporto, gamybos, paslaugų ir kt. sektoriuose, o paslauga iš viso naudojasi per 100 įmonių.

Šis prietaisas dar turi daug sričių, kuriose gali būti naudojamas – pavyzdžiui įstaigose, kuriose gydosi priklausomybę turintys žmonės, taip pat nakvynės namuose.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis

REKLAMA

ES investicijos mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimui:

„Inostartas“ – priemonė skirta inovatyvioms idėjoms, produkto vystymui ar tyrėjų ir mokslininkų įdarbinimui. Paraiškų teikimo terminas iki 2020 m. rugsėjo 30 d.

„Inočekiai“ – priemonė skirta inovacinę veiklą pradedantiesiems ar vykdantiems juridiniams asmenims. Paraiškų teikimo terminas iki 2020 m. rugsėjo 30 d.

„Inopatentas“ – priemonė skirta intelektinei nuosavybei apsaugoti, siekiant paskatinti juridinius asmenis patentuoti išradimus ir registruoti dizainą tarptautiniu mastu. Paraiškų teikimo terminas iki 2020 m. lapkričio 30 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Inoconnect“ – priemonė skirta skatinti verslo atstovus dalyvauti tarptautinėse mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) veiklos renginiuose. Paraiškų teikimo terminas iki 2020 m. lapkričio 30 d.

„Inostažuotė“ – priemonė skirta MTEPI veiklas vykdančių įmonių darbuotojų mokymui ir technologinių įgūdžių tobulinimui užsienio MTEPI centruose arba įmonėse. Paraiškų teikimo terminas iki 2020 m. birželio 30 d.

Daugiau informacijos apie ES investicijų teikiamas galimybes ieškokite interneto svetainėse

www.eimin.lrv.lt

www.esinvesticijos.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų