REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Atšilus orams daugelis šeimų ar pavienių asmenų vis didesnę laiko dalį praleidžia gryname ore, daugiau vaikščioja ar pakeičia įprastą transporto priemonę – automobilį, į dviratį ar paspirtuką. Fizinėse bei elektroninėse parduotuvėse dviračių ir paspirtukų įvairovė yra labai didelė, todėl tampa vis sunkiau išsirinkti sau geriausiai tinkantį transporto priemonės variantą.

Atšilus orams daugelis šeimų ar pavienių asmenų vis didesnę laiko dalį praleidžia gryname ore, daugiau vaikščioja ar pakeičia įprastą transporto priemonę – automobilį, į dviratį ar paspirtuką. Fizinėse bei elektroninėse parduotuvėse dviračių ir paspirtukų įvairovė yra labai didelė, todėl tampa vis sunkiau išsirinkti sau geriausiai tinkantį transporto priemonės variantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviračiai gali būti kalnų, miesto ir hibridiniai, plento, elektriniai bei kiti. Taip pat šiuo metu visame pasaulyje yra populiarūs elektriniai paspirtukai, kurie, priklausomai nuo modelio, gali išvystyti iki 30 kilometrų per valandą greitį. Tiek dviračiai, tiek paspirtukai gali kainuoti nuo maždaug 250 iki kelių tūkstančių eurų. Jeigu norima įsigyti patvarią, kokybišką ir ilgus metus tarnausiančią transporto priemonę, turimų santaupų gali ir nepakakti. Kreipkitės internetu ir sužinokite daugiau informacijos apie galimus finansavimo būdus, kurie teigiamu paraiškos atveju suteikia galimybę įsigyti norimą pirkinį. Tad į ką atsižvelgti, renkantis sau tinkamiausią transporto priemonę ir nesant tikriems, ar norima dviračio, ar paspirtuko?

REKLAMA

Jeigu svarstote apie dviračio įsigijimą, pirmiausia svarbu atsakyti į klausimą, kur, kokius atstumus ir kokiais keliais su juo planuojate keliauti - ar tai bus miško takeliai, kalnuotos vietovės, gatvės, plentas. Nuo to priklauso, kokio padangų pločio, sunkumo bei kitų techninių charakteristikų dviratį rinktis. Miesto, hibridiniai dviračiai yra puikiai tinkami keliaujant į darbovietę, pasivažinėjimui mieste, tačiau jei planuojate važiuoti ne lygiomis vietovėmis, miškuose, svarbu pasirinkti lengvesnį dviratį. Elektriniai dviračiai gali tapti puikiu pasirinkimu visiems asmenims, turintiems bėdų su keliais ar vyresniems. Elektriniai dviračiai taip pat turi pedalus, kuriuos reikia minti, tačiau važiuojant tolimesne distancija, į įkalnę, nepavargstama. Įdomu tai, kad daugumos elektrinių dviračių motorai išsijungia, todėl juo taip pat galima minti ir įprastu būdu. Verta paminėti, kad elektriniai dviračiai yra sunkūs, tačiau tai gali sukelti nepatogumą nebent tuo atveju, kai dviratį reikia įvaryti į garažą ar kitą vietą, kurioje jį laikote. Taigi, atsakius sau į klausimą, kur su dviračiu planuojate važiuoti, sumažės pasirinkimo variantai ir bus paprasčiau išsirinkti norimą dviratę transporto priemonę. Na, o teigiamas važiavimo dviračiu savybes žino daugelis: sustiprėja kojų ir sėdmenų raumenys, gerinama širdies bei kraujagyslių veikla, bendra fizinė forma ir pan.

Elektrinis paspirtukas – dar viena transporto priemonė, kurią įsigyja vis daugiau žmonių, siekdami aplenkti miestuose esančius kamščius bei smagiai praleisti laiką gryname ore. Tiesa, keliaujant su paspirtuku, yra kur kas mažiau judama fiziškai, nes viską už jus atlieka elektrinis transporto priemonės variklis. Paspirtuką svarbu nepamiršti laiku pakrauti tam, kad keliavimas mieste staiga nesibaigtų. Paspirtukų yra įvairių tipų, galinčių išlaikyti iki 125 kilogramų svorį, taip pat išvystančių skirtingą greitį, nuo 18 iki 30 kilometrų per valandą bei skirti tam tikram atstumo nuvažiavimui. Kai kurie šių keliavimo priemonių tipai gali lengvai įveikti įkalnes, tačiau jeigu asmuo sveria daugiau, tokiose vietose gali tekti pasispirti papildomai. Jeigu jus domina paspirtukai, atkreipkite dėmesį į jų galią, įkrovimo laiką, stabilumą ir prieš įsigyjant atlikite bandomąjį važiavimą. Jeigu nauja transporto priemone siekiate pasimankštinti, o jūsų kelionių tikslai yra miškingos, kalnuotos vietovės, paspirtukas veikiausiai netaps geru sprendimu. Tai – transporto priemonė, skirta važiavimui mieste, greitam keliavimui nuo vieno taško iki kito, o dviratis – ilgesniems ir sportiškesniems važiavimams. Taigi, svarbiausi kriterijai, padedantys daugeliui apsispręsti dėl naujo pirkinio, yra transporto priemonės paskirtis, dydis, svoris, fizinio judėjimo aspektas bei kaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų