REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Rytas“ pergalingai startavo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) atkrintamose varžybose.

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Rytas“ pergalingai startavo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) atkrintamose varžybose.

REKLAMA

Pirmose ketvirtfinalio serijos rungtynėse sostinės klubas namie po dramatiškos kovos 93:91 palaužė Utenos „Juventus“.

Vyriausiasis vilniečių treneris Dainius Adomaitis po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje gyrė varžovus ir peikė saviškius dėl gynybos.

„Tikėjomės tokio mačo. Reikia pagirti „Juventus“, nes mums pateikė naujovių, kas mums sudarė problemų gynyboje. Pataikė ir sunkių metimų – pritrūko tik to, kad Gebenas įmestų paskutinį metimą, tada būtų iš vis... Mums pristigo taškų iš antrų šansų.

Antrose rungtynėse tai bus vienas iš pagrindinių dalykų. Taip pat individuali gynyba, kai varžovai turi ūgio ar greičio pranašumą mikrodvikovoje“, – sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate D.J.Seeley sugrįžimą?

– Jis nori žaisti, treniruojasi su rotacija. Jis nėra tokiame žaidybiniame ritme, kokiame jis norėtų ir mes norėtume. Antroje dalyje jis pagavo ritmą ir tikimės, kad taip žais penktadienį.

REKLAMA

– Kas lėmė tokį gerą A.Butkevičiaus pasirodymą?

– Buvo agresyvus ir atakavo situacijose, kur jis turi būti agresyvus. Žinoma, kad dar yra taškai greitajame puolime, kur jis jaučiasi gerai.

– Ar nestigo gynėjų indėlio?

– Faktas, kad išmetėme tikrai nemažai laisvų metimų, kurių nepataikėme. Negalime kalbėti apie puolimą, kai įmetame 93 taškus. 91 varžovų taškas – tai yra dalykas, apie kurį turime kalbėti.

Tuo metu vyriausiasis uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas buvo patenkintas savo auklėtinių pasirodymu.

„Buvome susikaupę. Nepatiko man eskaluojama tema, kad „Rytas“ duobėje. Taip, jie pirmą kartą užėmė trečią vietą, bet laimėjo KMT, o Europos taurėje nužygiavo į aštuonetą. Mane erzino kaip trenerį, nes bijojau labiausiai, kad mums padarys meškos paslaugą, mes patikėsime, jog esame lygūs su „Rytu“.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyko vyrams pasakyti, kad varžovai yra ryškūs favoritai. Ačiū jiems už įsiklausimą ir labai didžiuojuosi savo vyrais. Pritrūko pabaigoje Gaineso, nes pavargo mūsų gynėjai. Gaila, kad susirinko pražangas. Pritrūko dar vienos techninės į „Rytą“ pusę. Echodas, Seeley protestavo. Šiaip, teisėjai tikrai teisėjavo padoriai, todėl nenoriu mesti akmens į jų daržą“,- sakė Ž. Urbonas.

– Kokia paskutinė ataka buvo numatyta?

– Turėjo Dimša atakuoti. Buvo trys opcijos: nei Šikšniui, nei Runkauskui nepavyko atiduoti kamuolio. Nepavyko sužaisti ir pikenrolo, todėl sustingome. Martino metimas neblogas – jis tritaškininkas geras. Buvo metimas, buvome verti galimybės net ir laimėti. Deja, neįkrito. Patiko tai, kad kontroliavome rungtynes. Parachovskis išėjęs padarė žaidimą. Kai jis prisirinko pražangų, mums buvo daug lengviau.

Persigrupuosime, dar turime kur tobulėti gynyboje. Negali mums Butkevičius su 1 tritaškiu 26 taškus sumesti. Tai buvo blogas darbas tų, kurie jį dengė. Gatvėje mes laimėtume, nes esame geri mušeikos (juokiasi). Bet „Rytas“ yra tikri profesionalai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų