REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusi naktis Memfio „Grizzlies“ klubui tapo itin šviesia. Jos metu paaiškėjo, kad Jono Valančiūno klubas gavo antrąjį šaukimą šių metų NBA naujokų biržoje, nors tam turėjo vos 6,3 proc. tikimybę.

Praėjusi naktis Memfio „Grizzlies“ klubui tapo itin šviesia. Jos metu paaiškėjo, kad Jono Valančiūno klubas gavo antrąjį šaukimą šių metų NBA naujokų biržoje, nors tam turėjo vos 6,3 proc. tikimybę.

REKLAMA

Pirmą šaukimą gavo Naujojo Orleano „Pelicans“. Net neabejojama, kad pirmuoju numeriu bus pasirinktas Zionas Williamsonas – žaidėjas, keliantis tokį šurmulį krepšinio pasaulyje, kokio nebuvo nuo LeBrono Jameso žengimo į NBA.

Tačiau atspėti, kas išsirikiuos po puolėjo tolimesnėje biržoje – itin sudėtinga užduotis, nes artėjanti birža žada būti itin stipri talentų atžvilgiu.

Vis tik ekipoms išdalinti šaukimai jau galimai sufleruoja, kurie krepšininkai savo pavardes išgirs anksčiau už kitus.

„Grizzlies“ iš esmės turės du pasirinkimus – įžaidėją Ją Morantą arba Djuko universitetą kartu Z.Williamsonu atstovavusį RJ Barrettą, galintį žaisti atakuojančio gynėjo arba lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ir čia paaiškės, kuria kryptimi ketina eiti „Grizzlies“ – JAV žiniasklaida spėja, kad J.Valančiūno ekipa pasirinks įžaidėją J.Morantą, o tai reikštų vieną – sprendimą eiti atsinaujinimo keliu.

REKLAMA

Šioje pozicijoje „Grizzlies“ turi Mike’ą Conley – 31-erių NBA žvaigždę, praėjusį sezoną fiksavusią 21,1 taško ir 6,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Visą savo karjerą Memfyje rungtyniaujantis M.Conley turi dar dvejus metus galiojančią sutartį ir per juos uždirbs 65 milijonus JAV dolerių.

Jau anksčiau garsiai kalbėta, kad M.Conley greičiausiai bus ieškoma nauja komanda, siekiant jį išmainyti. J.Moranto pašaukimas šias kalbas dar labiau sustiprintų. Savo vardą užsitarnavusiam veteranui ir ateities žvaigždės potencialą turinčiam jaunuoliui vienoje pozicijoje būtų per ankšta.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo labiau, kad M.Conley jau buvo atsidūręs mainomų žaidėjų sąraše, tačiau vasarį komandą paliko tik Marcas Gasolis.

Sėkmė naujokų biržoje turėtų tik pagreitinti „Grizzlies“ atsijauninimo procesą, kuriame sunku nuspėti J.Valančiūnui numatytą vietą.

27-erių centras šią vasarą spręs ar pratęsti sutartį su „Grizzlies“ dar metams, per kuriuos uždirbtų 17 mln. Mažai kas abejoja, kad J.Valančiūnas atsisakys tokių pinigų, nes kitur tiesiog jų negautų, o ir pats lietuvis ne kartą sakė, kad yra laimingas Memfyje ir jeigu tik reikės jo paslaugų, krepšininkas pasiruošęs likti.

Jeigu vasarą J.Valančiūnas turi pirmumo teisę rinktis, tai sezono metu tokios prabangos neturės. „Grizzlies“ galės panaudoti besibaigiančią lietuvio sutartį kaip itin paklausią prekę NBA mainų rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik neaišku, ar „Grizzlies“ sieks iškeisti lietuvį ar vis tik nuspręs jį pasilikti, o galbūt net pasiūlyti ilgalaikę sutartį.

Sezoną Memfyje centras pabaigė itin galingai – 19,9 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio per 19 „Grizzlies“ sužaistų rungtynių.

Tačiau yra vienas „bet“ – „Grizzlies“ savo ateitį sieja ir su praėjusių metų ketvirtuoju biržos šaukimu Jarenu Jacksonu Jr., kuris gali žaisti sunkiuoju kraštu ir centru.

19-metis debiutiniame sezone jau rinko 13,8 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio, o tritaškius realizavo 35,6 proc. tikslumu.

Tai aukštaūgis, kuris labiausiai atitinka pasikeitusią NBA realybę – yra greitas, gali gintis prieš žemesnius varžovus ir bausti juos tolimais metimais.

REKLAMA

Jeigu „Grizzlies“ žengs NBA madingu keliu, būtent jis turėtų užimti pagrindinio vidurio puolėjo poziciją, o tokiu atveju J.Valančiūnas tampa neitin reikalingas.

Daug kas priklausys nuo to, kas taps naujuoju Memfio komandas treneriu. Klubas neskuba ir ramiai renkasi geriausią kandidatą, o sąraše yra ir Šarūno Jasikevičiaus pavardė.

Dabar belieka laukti, bet akivaizdu, jog „Grizzlies“ laukia įdomi vasara ir artėjantis sezonas, kuris sudėlios ateities gaires. Pamatysime, kokią poziciją šiose gairėse turės J.Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų