REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Farmacininkų versle – įspūdingos mokesčių slėpimo schemos

Užsienio farmacijos bendrovės Lietuvai kasmet nesumoka šimtų milijonų mokesčių, pranešė „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, gerai žinomos ir gerą vardą turinčios farmacijos kompanijos Lietuvoje nevengia naudoti abejotinų verslo schemų.

REKLAMA

Jų verslas sutvarkytas taip, kad mokesčiai aplenktų Lietuvos biudžetą. Dienraščio teigimu dėl abejotinų farmacijos įmonių verslo schemų pinigai iškeliauja už Lietuvos ribų, o šalies biudžetas kasmet patiria iki 100 mln. Lt nuostolių.

Kieno kišenėse nusėda į biudžetą nepatekę mokesčiai, „Lietuvos ryto“ teigimu iki šiol neaišku.

Įtarimus keliančias tarptautinių farmacinių bendrovių „Pfizer“, „Eli Lilly“ ir „AstraZeneca“ padalinių Lietuvoje verslo schemas išnagrinėjusi Valstybinė mokesčių inspekcija nustatė, kad mokesčių išvengti joms padeda oficialus deklaravimas neužsiimant vaistų prekyba

REKLAMA
REKLAMA

Esą bendrovių padaliniai Lietuvoje užsiima tik vaistų reklama, o ne jų pardavimais: vaistus Lietuvoje neva tiesiogiai pardavinėja jų gamintojai. Tad ir mokesčiai Lietuvoje sumokami tik už reklamos veiklą.

Tačiau Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai, patikrinę farmacinių bendrovių kompiuterius ir atlikę tyrimą nustatė, kad deklaruojama veikla skiriasi nuo realybės. Vaistų gamintojams priklausančios bendrovės Lietuvoje ne tik reklamuoja vaistus, bet ir pačios juos pardavinėja, rašo „Lietuvos rytas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų