REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„Beissoul & Einius“ (nuotr. Organizatorių)

„Aukštas lygis“, „Vakarai“ – tai tik keli lakoniški pastebėjimai po neseniai įvykusio ekstravagantiškojo elektroninės muzikos ir mados dueto „Beissoul & Einius“ pasirodymo Vilniaus „Siemens“ arenoje.

16

„Aukštas lygis“, „Vakarai“ – tai tik keli lakoniški pastebėjimai po neseniai įvykusio ekstravagantiškojo elektroninės muzikos ir mados dueto „Beissoul & Einius“ pasirodymo Vilniaus „Siemens“ arenoje.

REKLAMA

Čia jie surengė didžiausią metų koncertą, kuriame skambėjo kūriniai iš naujausio albumo „White Crow“, duetas pristatė ir savo pačių kurtą avangardinių kostiumų kolekciją, rašoma pranešime spaudai.

Įspūdis tiek žiūrovams, tiek patiems kūrėjams buvo toks didelis, kad „Beissoul & Einius“ nusprendė gerbėjams padaryti dovaną ir išleisti vieną „Spotify“ platformoje klausomiausių dainų „A Song To Live“ kartu su koncerto akimirkomis. Šiuo kūriniu buvo pradėtas koncertas, juo ir baigtas.

Šis vaizdo klipas dueto gerbėjams – lyg vieno nerealiausių metuose vakarėlio atvirukas.

Dueto siela Artūras Žabas-Beissoul juokiasi neprisimenantis koncerto dienos, nes buvo paniręs į pasiruošimo rūpesčius – jo kurtus kostiumus demonstravo tarptautinė keliolikos modelių komanda: vyrai atvyko iš Ukrainos, Italijos ir net Kongo Respublikos.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar jau kylam, Artūrai?“, „Kylam, Petrai!“ – smagiai prieš pat koncertą įvykusį trumputį dialogą su brandaus amžiaus arenos darbuotoju prisimena Beissoul.

REKLAMA

Mat, Beissoulas į sceną nusileido tarsi iš dangaus. Pasigirdo pirmieji muzikos garsai, atsivėrė milžiniški LED ekranai, įsižiebė prožektoriai. Visa priminė fantastinį filmą, tik herojai – ne beširdžiai ateiviai, o ryšį su gamta ir tikrąjį žmogiškumą itin puoselėjantys kūrėjai. Visą tai jie stulbinamai pateikė šiuolaikiška kalba, klausytojai ėjo iš proto dėl muzikos ir mados dermės: tai belyčio flirto, tai filosofinio dialogo. Stebinanti meno krypčių sintezė, odė fantazijai, laisvei, kūrybai, genialumui – toks buvo „Beissoul & Einius“ pasirodymas. „Chebra, mes pagaliau turim Lietuvoj pasaulinio lygio muziką ir šou kuriantį intelektualų menininką! O sceninių kostiumų šou tikrai vertas visų „Vogue“ ir perlipa, palikdamas toli už nugaros visokias ten infekcijas. Tai buvo ištisinis avangardinis šviesų, mados, muzikos, vaizdo, minties ir intelekto orgazmas smegenims. Džiaugiuos už jus abu! Va ką turėtumėm kasmet siųst į „Euroviziją“ gražiai paprašę!“ – po koncerto savo „Facebook“ paskyroje rašė televizijos ir radijo laidų vedėjas, kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent A. Mickevičius įgyvendino dar vieną unikalią dueto „Beissoul & Einius“ idėją palydėti savo muzikos albumus kvepalais. Aistis sukūrė kvepalus „Chamillion“ ir „White Crow“.

„Tai yra triumfas! Savitumo, tiesos, tikrumo, kūrybiškumo, meilės muzikai, laisvei, madai, gyvenimui. To gyvenimo avangardui! Jokių skandalų, jokių asmeninio gyvenimo gandų ar išgalvotų istorijų, jokios savęs išdavystės vardan staigios sėkmės – tik tikra bekompromisė kūryba, kuri šiandien sausakimšoje „Siemens“ arenoje virto tokia pat bekompromise sėkme! Ir šokau, ir verkiau, ir iš visos širdies švenčiau talentą bei taip pelnytai užtarnautą sėkmę!“, – savo „Facebook“ paskyroje įspūdžiais pasidalijo mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė.

„Pažadame, Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodysime be simfoninio orkestro!“ – šyptelėjo kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų