REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Viena laukiamiausių šios žiemos naujienų – naujieji „Samsung“ flagmanai – atskleista. Kaip pastebi „Bitės Profai“, šįkart šis telefonų gamintojas lūkesčius pateisino su kaupu: pristatė net tris naujus „Galaxy“ modelius su tiek naujienų, kad apie šiuos flagmanus pagalvos ne tik esami fanai, bet ir kitų išmaniųjų mėgėjai, rašoma „Bitė Lietuva" pranešime spaudai.

 Viena laukiamiausių šios žiemos naujienų – naujieji „Samsung“ flagmanai – atskleista. Kaip pastebi „Bitės Profai“, šįkart šis telefonų gamintojas lūkesčius pateisino su kaupu: pristatė net tris naujus „Galaxy“ modelius su tiek naujienų, kad apie šiuos flagmanus pagalvos ne tik esami fanai, bet ir kitų išmaniųjų mėgėjai, rašoma „Bitė Lietuva" pranešime spaudai.

REKLAMA

„Pastaruosius keletą metų „Samsung“ per flagmanų pristatymą savo fanus įprastai pradžiugindavo dviem naujais modeliais. 10-ojo „Galaxy“ gimtadienio proga šis telefonų gamintojas pateikė staigmeną – pristatė trečią, kiek pigesnį „Galaxy“ šeimos narį „Galaxy S10e“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir pateikia penkias naujienas, kurios šiuos modelius daro išskirtiniais rinkoje.

Begalinis ekranas, kuris primins kino teatrą

„Naujieji „Samsung“ flagmanai išlaiko šių dienų tendencijas – ekranus, kurie užima visą priekinę telefono dalį. Tiesa, šis „Infinity-O“ ekranas turi kelias įdomias naujienas. Jis ne tik užima visą telefono priekį, bet ir jo priekinė kamera yra integruota be jokių papildomų iškilimų. Be to, „Samsung“ šį ekraną vadina nebe „Super AMOLED“, bet „Dynamic AMOLED“. Paprastam vartotojui tai reiškia, jog jis matys daug ryškesnes spalvas ir jų atspalvius – gamintojas žada, kad jausimės lyg žiūrėdami filmus kine. Dar vienas smagus atnaujinimas – patobulintas mėlynos šviesos filtras, kuris išlaiko ekrano spalvas natūralias ir tuo pačiu tausoja jūsų akis“, – pastebi K. Špiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Piršto atspaudo skaitiklis, lyg iš fantastinio filmo

Visi trys modeliai turės pirštų atspaudų skaitiklius, leidžiančius saugiai ir pridėjus pirštą atrakinti savo išmanųjį įrenginį: „Tačiau „Samsung“ pirmieji į „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10+“ įdėjo tokį pažangų pirštų atspaudų skaitytuvą – šis naudoja ultragarsą. Įprastai išmaniuosiuose, kurie leidžia juos atrakinti pridėjus pirštą prie ekrano, būna įtaisyti optiniai piršto atspaudo jutikliai, kurie užfiksuoja ar prie ekrano liečiasi teisingas pirštas. Šiuo atveju „Samsung“ su šia užduotimi susitvarko garso bangomis – po ekranu esančias kameras pakeitė ultragarso davikliais, kurie garso bangomis įvertina jūsų pirštų vingius ir tuo pačiu daug efektyviau nei optiniai jutikliai atpažįsta pirštą, net jei telefono ekranas yra drėgnas ar nešvarus.“

REKLAMA

Telefonas galingesnis nei kompiuteris

Išmanieji telefonai jau seniai gali pasigirti galingais techniniais parametrais, tačiau „Samsung“ su dešimtąja „Galaxy S“ serija šią kartelę pakelė dar vienu laipteliu aukštyn. Naujuosiuose flagmanuose įtaisytas nuosavas „Samsung“ procesorius „Exynos 9820“, kuris, priklausomai nuo užduoties, yra 20-40 proc. spartesnis ir iki 35 proc. efektyviau naudoja bateriją nei senesnės kartos procesoriai.

„Šiuo atveju dar įdomesni yra keli rodikliai. Štai pats galingiausias „Galaxy S10+“ turės net 12 GB darbinės atminties ir net 1 TB vidinės atminties – tokiais techniniais parametrais negali pasigirti dauguma šiandienių kompiuterių. Be abejo, turint tokius vidinius resursus, naujuosius „Samsung“ galima prijungti prie didelio monitoriaus ir paversti beveik pilnaverčiais asmeniniais kompiuteriais“, – teigia „Bitės Profas“.

REKLAMA
REKLAMA

Įkrausite ne tik savo, bet ir draugų telefonus

Panašu, kad kuo toliau, tuo dažniau savo telefonus krausime be jokių laidų. Naujieji „Samsung“ flagmanai čia mums turi dvi naujienas: „Belaidžiu būdu juos galima įkrauti praktiškai taip pat greitai kaip ir tradiciniu laidu. Be to, jie sparčiai ant savo nugarėlės be jokių laidų gali krauti ir kitus išmanius įrenginius: belaidį krovimą palaikančius telefonus bei naujesnius „Samsung“ išmanius laikrodžius ar belaides ausines.“

Kameros, kurios įtiks visiems

„Net ir pigesnio „Galaxy S10e“ kamera bus ypatinga. Šio nugarėlėje puikuojasi dviguba kamera – pagrindinis objektyvas turi kintančią diafragmą, todėl puikiai fotografuos įvairaus apšvietimo sąlygomis, o antrasis turi vieną plačiausių – 123 laipsnių – matymo kampų rinkoje. Brangesni jo kolegos papildomai turės dar po trečią kamerą – teleobjektyvią su dvigubu optiniu priartinimu. Šalia to pridėkime itin kokybišką stabilizatorių, kuris susitvarkys su drebančiu vaizdu ir leis filmuoti tokius kadrus ir situacijas, kuriuos įprastai iki šiol būtume užfiksavę tik su tam skirtomis specialiomis veiksmo kameromis“, – sako K.Špiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų