REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmanieji telefonai tapo neatskiriama mūsų vidinio pasaulio dalimi. Daug kas praleidžia kiurksodami į ekranus ir po penkias valandas per dieną.

Išmanieji telefonai tapo neatskiriama mūsų vidinio pasaulio dalimi. Daug kas praleidžia kiurksodami į ekranus ir po penkias valandas per dieną.

REKLAMA

Ar gali telefonai kažką pasakyti apie mūsų charakterius? Panašu į visiškus horoskopus, tačiau grupė tyrėjų iš kelių Didžiosios Britanijos universitetų (Lankasterio ir Linkolno) nustatė kai kuriuos tam tikrų visuomenės grupių, priklausančių nuo „Android“ ar „iOS“ pasirinkimo, dėsningumus.

Ištyrę 500 išmaniųjų telefonų naudotojų, jų įpročius ir santykį su telefonu, nustatė, kad telefono pasirinkimas iš tiesų atspindi kai kurias jo savininko savybes, rašoma BBC.

Pavyzdžiui, „Android“ telefoną dažniau pasirenka nuoširdesni žmonės, negu tie, kurie naudoja „iPhone“.

Tačiau „iPhone“ naudotojai – jaunesni ir atviresni už įsigijusius „Android“.

Žmonėms nepatinka, kai yra liečiami jų telefonai

Šis nedidelis tyrimas parodė, kad moterų tikimybė turėti „iPhone“ telefoną yra dukart didesnė, negu vyrų, tačiau kodėl taip yra, mokslininkai atsakyti negalėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Android“ vartotojas dažniau bus vyresniojo amžiaus vyras.

Mokslininkai taip pat mano, kad telefono pasirinkimas – tai, kas leidžia žmogui parodyti savo asmenines savybes.

REKLAMA

Heather Shaw, viena iš tyrimo autorių, teigia, kad išmaniuosius telefonus jau galima vadinti mažytėmis savo šeimininkų skaitmeninėmis versijomis.

„Daugeliui nepatinka, kuomet jų telefonus liečia kiti žmonės, nes iš telefono apie mus galima pasakyti daug asmeniško“, – aiškina ji.

Skirtingai dažnai pasitaikančiam mitui, žmonės, kurie rodo prieraišumą „iPhone“ telefonams, nėra turtingesni už „androidininkus“. Tačiau „obuolio“ gerbėjai dažnai labiau nerimauja dėl to, kad jų telefonas yra priimamas kaip statuso visuomenėje ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Jie taip pat yra labiau emocingi, negu „Android“ naudotojai. Tyrimo autoriai netgi sukūrė specialią kompiuterinę programą, kuri gali nustatyti, kokį telefoną naudoja konkretus asmuo.

„Mes sugebėjome sukurti statistinį modelį, uždavę žmonėms kelis klausimus apie juos pačius. Remiantis jais, programa 70 proc. tikslumu atspėja, koks telefonas guli vieno ar kito žmogaus kišenėje“, – leidiniui pasakojo vienas iš autorių Davidas Ellisas.

Iš visų pasaulio išmaniųjų telefonų, net 90 proc. naudoja arba „Android“, arba „iOS“ operacines sistemas. „Google“ sukurtą „Android“ operacinę sistemą praėjusių metų pabaigoje naudojo 75 proc. visų vartotojų. „Apple“ kuriamą „iOS“ – 22 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų