REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kosmoso sektorius yra viena pelningiausių Europos ekonomikos pramonės sričių, o šiam sektoriui kuriama aukštos pridėtinės vertės produkcija neretai pritaikoma ir kur kas labiau gyvenimiškose situacijose.

Kosmoso sektorius yra viena pelningiausių Europos ekonomikos pramonės sričių, o šiam sektoriui kuriama aukštos pridėtinės vertės produkcija neretai pritaikoma ir kur kas labiau gyvenimiškose situacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiaudami su Europos kosmoso agentūra Lietuvos verslo ir mokslo atstovai turi unikalią galimybę praplėsti veiklos ribas ir pasiūlyti naujų sprendimų Europos kosmoso pramonei, kuriai nuolat reikia naujų technologijų ir inovacijų. Šiuo tikslu verslo atstovai kviečiami kreiptis dėl tikslinių vizitų į Europos kosmoso agentūros (EKA) mokslinių tyrimų ir technologijų centrus.

REKLAMA

Tokia iniciatyva remiama jau ketvirtus metus iš eilės. Pirmą kartą, 2015 metais pagal šią priemonę buvo gautos 2 paraiškos. Vėlesniais metais, ši priemonė jau susilaukė, kur kas didesnio dalyvių susidomėjimo. 2016 metais galimybe apsilankyti EKA mokslinių tyrimų ir technologijų centruose pasinaudojo net 11 įmonių. Verslo atstovai turėjo unikalią galimybę užmegzti naujus ryšius, susipažinti su pažangiausiais sprendimais ir technologijomis, aplankyti unikalias laboratorijas. Per vizitus buvo aptarti strateginiai klausimai dėl vykdomų veiklų suderinamumo su EKA prioritetais, pradėtos partnerių paieškos ir įsijungta į naujus projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvavimas Europos kosmoso agentūrose ne tik skatina Lietuvos kosmoso sektoriaus plėtrą, bet ir verslo atstovams, tai galimybė dalyvauti pripažintame aukščiausio lygio tarptautiniame mokslo, technologijų ir inovacijų tinkle.

Lietuvos verslui atviri net trys EKA centrai

Priemonė „Vizitai į Europos kosmoso agentūrą (EKA)“ skirta remti Lietuvos įmonių tikslinius vizitus į kosmoso MTEPI centrus ir kosmoso srities tarptautinius renginius. Per vizitus gauta informacija padėtų verslo atstovams pasirengti EKA skelbiamam naujų projektų konkursui, taip pat atsivertų potencialios galimybės partnerių paieškai ir t.t. Šia priemone gali pasinaudoti įmonės, kurioms yra aktuali kosmoso tematika ir kurios turi potencialo bei planuoja dalyvauti tarptautinėse mokslinių tyrimų ir inovacijų programose, priemonėse bei Lietuvos verslui skirtuose Europos kosmoso agentūros kvietimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su šia priemone, konkursiniu būdu atrinktiems dalyviams, finansuojamos kelionės išlaidos į kosmoso centrus, apgyvendinimo, transporto bei dalyvio mokesčio išlaidos. Kompensuojamos kelionės išlaidos – iki 600 eur. vienai įmonei, tačiau dalyvių skaičius neribojamas.

Lietuvos verslo atstovai turi galimybę pasirinkti vieną iš trijų EKA centrų, su kuriais siūloma bendradarbiauti ir vykti užmegzti naujų kontaktų. Tai Europos kosmoso tyrimų ir technologijų centras Olandijoje (angl. European Space Research and Technology Centre, ESTEC), kuriame sutelktos įvairios laboratorijos, kuriamos technologijos ir ugdomos inžinerinės bei administracinės kompetencijos. Centras atveria galimybes dalyvauti seminaruose, skirtuose telemetrinėms, sekimo ir valdymo sistemoms, aerokosmoso pramonėje naudojamoms medžiagoms, antenų ir mikrobangų technologijoms. Taip pat Europos Žemės stebėjimo centras Italijoje (angl. European Centre for Earth Observation, ESRIN), skirtas Žemės stebėjimo programoms palaikyti. Į šį centrą kviečiamos atvykti įmonės, dirbančios su iš palydovų gauta informacija apie Žemę, vandenynus ir atmosferą. Trečiasis – Europos kosminių taikymų ir telekomunikacijų centras Jungtinėje Karalystėje (angl. European Centre for Space Applications and Telecommunications, ECSAT) vykdantis su telekomunikacijomis, integruotomis sistemomis, klimato kaita, technologijomis ir mokslu susijusias veiklas.

REKLAMA

Besidominčius kosmoso tematika ir norinčius dalyvauti Lietuvos verslui skirtuose EKA kvietimuose, kviečiame teikti paraiškas iki 2018 m. gruodžio 1 d.

Kontaktai pasiteirauti

Eglė Elena Šataitė, tel. +370 5 2644 705, el. p. [email protected]

Daigiau apie priemonę skaitykite čia: https://mita.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/programos-priemones/bendradarbiavimas-kosmoso-srityje/vizitai-i-europos-kosmoso-agentura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų