REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Reddit“ vartotojai sudarė linksmą sąrašą dalykų, kurių nereiktų ieškoti paieškos sistemose. Kai kurie jų yra labiau skirti anglakalbiams, tačiau dauguma patarimų yra universalūs.

„Reddit“ vartotojai sudarė linksmą sąrašą dalykų, kurių nereiktų ieškoti paieškos sistemose. Kai kurie jų yra labiau skirti anglakalbiams, tačiau dauguma patarimų yra universalūs.

REKLAMA

Pavyzdžiui, galima tik pritarti, kad diagnozės nustatymas pagal simptomus internete kažkokių rezultatų neduos, o ligos atveju geriau kreiptis į specialistus.

1. Krokodil

Ieškodami šio dinozaurų palikuonio jūs galite sulaukti netikėtai siaubingų su įvairiomis medžiagomis sumaišyto dezomorfino aukų vaizdų. Rusijoje itin populiaraus narkotiko vartotojai savo išvaizda nenustebintų pasirodę ir siaubo filmuose.

Pašalinis šio stipraus narkotiko, nuo kurio vartotojai itin greitai tampa priklausomi, poveikis yra minkštųjų audinių patologija. Itin dažnai narkomanams pradeda pūti ir gangrenuoti subadytos adatomis rankos ar kojos.

REKLAMA
REKLAMA

2. Fournier

Jeigu jūs labai domitės NBA krepšininkais, turėtumėte žinoti vieną iš Orlando „Magic“ klubo lyderių, prancūzą Evaną Fournier. Šio atleto pravardė yra „Never Google“ (angl. niekada neguglink) ir tam yra visiškai aiški priežastis.

REKLAMA

Viename iš savo socialinio tinklo įrašų E. Fournier perspėjo savo gerbėjus neieškoti jo pavardės paieškų sistemoje. Mat, nepaisant to, kad senąja prancūzų kalba jo pavardė reiškia „duonos gamintojas“, tačiau tai taip pat yra ir genitalijų gangrenos pavadinimas.

3. Savo mėgstamo maisto

Jūs tiesiog pasijusite išalkę. Daugiau iš to jokios naudos nėra. Nebent jūs esate sotūs ir renkatės patiekalus kitam kartui. Čia tas pats, kas eiti išalkus į parduotuvę – nebūtina savęs specialiai erzinti.

4. Burnos lerva

Nors pirminis šaltinis kalba apie „mouth larva“ (angl. burnos lerva), o ieškota buvo „moth larva“ (angl. kandies lerva), tačiau ir lietuvių kalba šis terminas suteikia informacijos apie šį padarą užteks tam, kad daugiau tądien landžioti kur papuola nebenorėtumėte.

REKLAMA
REKLAMA

5. Dantų akmenys ir visko, kas susiję su stomatologija

Patikėkite, nieko gero jūs ten tose nuotraukose nepamatysite. Tikimės, kad su tomis problemomis nesusidursite, o susidūrę – kreipsitės į specialistus. Stomatologija yra ta sveikatos sritis, kur kaip niekur kitur tinka pasakyti, kad atsiradus problemai vistiek reikės kreiptis į gydytojus. Guglas čia nepadės.

6. Jūsų el. pašto adresas, kiti jautrūs asmeniniai duomenys

Net jeigu daugeliu atveju tai bus visiškai nekenksmingas dalykai, tačiau įrašinėdami savo el. paštą nesaugiuose tinklapiuose rizikuojate sulaukti spamerių šiukšlių vizito.

Bet kokiu atveju, saugiau yra įvesti asmeninę informaciją tik ten, kur būtina. Jeigu jau labai knieti paieškoti, kas siejasi su jūsų el. pašto adresu, tai galite išbandyti haveibeenpwned.com tinklapį, kuriame surinkta dauguma „nulaužtų“ duomenų bazių, kuriose galėjo būti ir jūsų asmeniniai duomenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Arlekino ichtiozė

Retas genetinis sutrikimas, pasireiškiantis jau gimimo metu. Kūdikio oda suskeldėja, atsiranda suragėjusios odos plotai, pūslės. Tokia būklė itin pavojinga tik ką gimusiojo gyvybei dėl didelės infekcijos patekimo tikimybės.

Anksčiau arlekino ichtiozė buvo laikoma mirtina liga, tačiau tobulėjant medicinai vis daugėja išgyvenusiųjų skaičius.

Vaizdai ne patys maloniausi, tačiau, kaip jau ir minėjome, geriau to, kas susiję su ligomis, nežiūrėti.

8. Ligos simptomai

Vienas iš mažiausiai naudingų dalykų, kuriuos galite daryti internete (gal tik peticijų pasirašinėjimas yra mažiau vertingas), yra ligos simptomų paieškos. Internete jūs galite rasti begalę ligų istorijų ir aprašymų. Kaip ir horoskopų atveju, neabejotinai įmanoma priskirti kurią nors ligą savo simptomams.

REKLAMA

Galima iš anksto jus informuoti, kad daugelio baisių ligų simptomai yra nuovargis, įvairūs skausmai, sumažėjęs darbingumas ir prastas apetitas. Tačiau tai taip pat gali reikšti, kad jums tiesiog dabar yra prastesnis gyvenimo etapas ir užtektų gerai išsimiegoti bei sveikiau maitintis.

Bet kokiu atveju, jeigu jaučiate, kad kažkas su organizmu ne taip – užsiregistruokite pas gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų