REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 

Kada, jei ne dabar pabandyti kažką sukurti? Šiandien sąlygos startuolių kūrimuisi Lietuvoje gerėja, įvairių priemonių sėkmingam startui bei išorės palaikymo – daugėja, tad tereikia tik užsispyrimo ir didžiulio noro pradėti. Ūkio ministerija kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) siūlo efektyvias finansavimo priemones skirtas pradedantiesiems kūrėjams ar tiems, kuriems trūksta lėšų toliau plėtoti savo išradimus ir vykdyti tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Startuolių įgyvendintos inovatyvios idėjos, gyvybiškai svarbios Lietuvos ateičiai ir technologiniam progresui. Kiekvienais metais startuolių skaičius daugėja geometrine progresija, šiais metus turime jau net apie 400 startuolių įmonių.

REKLAMA

Jeigu turite nerealių idėjų, kurios galėtų virsti visuomenei naudingomis technologijomis, padėsiančiomis išspręsti problemas ar net išgelbėti pasaulį, pasinaudokite siūloma finansavimo priemone „Inovaciniai čekiai“!

Kokia tai priemonė?

Priemonė „Inočekiai“ skirta inovacinę veiklą pradedantiesiems ar vykdantiems juridiniams asmenims (išskyrus mokslo ir studijų institucijas), siekiantiems gauti paramą, kurią panaudotų įsigyti paslaugoms iš mokslo ir studijų institucijų.

REKLAMA
REKLAMA

Priemonės tikslas – skatinti verslą ir mokslą užmegzti pirminius kontaktus, tęsti bendradarbiaujant jau pradėtas vykdyti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas, skatinti įmones aktyviau vykdyti inovacinę veiklą ir pasinaudoti bendradarbiavimo teikiamomis galimybėmis.

Finansuojamos veiklos: techninių galimybių studijų parengimas ir ankstyvosios stadijos MTEP projektų vykdymas. Taip pat, projektai, turintys Europos Komisijos suteiktą Kokybės ženklą („Seal of Excellence“) pagal programos „Horizontas 2020“ priemonę „MVĮ instrumentas“, bet negavę paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuojama finansavimo suma

Projektams įgyvendinti numatoma skirti iki 2 500 000 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšų. Numatoma skelbti 3 kvietimus teikti paraiškas gauti finansavimą. Pirmajam kvietimui – pradedantiesiems inovatoriams – numatoma skirti iki 1 000 000 Eur, antrajam kvietimui – brandiesiems inovatoriams – iki 3 000 000 Eur, trečiajam kvietimui, skirtam pareiškėjams, turintiems Europos Komisijos suteiktą Kokybės ženklo („Seal of Excellence“) pagal programos „Horizontas 2020“ priemonę „MVĮ instrumentas“, bet negavusiems paramos priemonės „MVĮ instrumentas“ 1 etapo (fazės) veikloms (techninių, komercinių galimybių įvertinimo veikloms) sertifikatą – iki 500 000 Eur.

 

Kontaktai pasiteirauti

Visuotinės dotacijos skyriaus vyr. specialistė Ieva Kalpokaitė, tel. Nr. (8 5) 2 644 712, el .p. [email protected]

Daugiau apie priemonę skaitykite čia: http://mita.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/programos-priemones/inovaciniai-cekiai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų