REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis mūsų net neįsivaizduoja, kokios naudingos ir praktiškos funkcijos slepiasi išmaniajame telefone. Šiame straipsnyje surinkta informacija, kuri leis jums geriau išnaudoti savo įrenginį. Paaiškės, kad šimtus eurų mokame ne tik už žadintuvą ir galimybę sklaidyti naujienų portalų puslapius ar feisbuką.

Daugelis mūsų net neįsivaizduoja, kokios naudingos ir praktiškos funkcijos slepiasi išmaniajame telefone. Šiame straipsnyje surinkta informacija, kuri leis jums geriau išnaudoti savo įrenginį. Paaiškės, kad šimtus eurų mokame ne tik už žadintuvą ir galimybę sklaidyti naujienų portalų puslapius ar feisbuką.

REKLAMA

Arčiau žvaigždžių

Jūsų telefonas gali tapti astronomijos ekspertu ir žvaigždžių skaitytoju. Užtenka užvesti kamerą ant naktinio dangaus, ir programa paaiškins, ką jūs iš tiesų stebime: Paukščių taką, Skorpiono žvaigždyną, o gal Tarptautinę kosmoso stotį.

Ką daryti: siųstis Star Walk 2 (iOS arba Android), arba SkyView (iOS ir Android), arba Night Sky (iOS).

Nustatyti spalvą

Ši funkcija gali būti naudinga ne tik dizaineriams, tačiau ir, pavyzdžiui, vaikinams, kurie nori išsiaiškinti savo mylimųjų mėgstamą spalvą ar kitą sykį neapsirikti renkant staigmeną. Galite sužibėti savo atspalvių žiniomis, o gal galų gale suprasti, kas per spalva yra vadinama baklažano.

REKLAMA
REKLAMA

Programos: Color Identifier (iOS arba Android) arba Color Grab (Android).

Sužinoti viską apie objektą

Dabar bet kurią nuotrauką ar vaizdą pro kamerą galite atpažinti „Google“. Nuostabus dalykėlis, jeigu jums reikia skubiai sužinoti, kas per dalykai paukščiai aplink jus, ar ką simbolizuoja vienas ar kitas istorinis pastatas. Enciklopedija šiais laikais iš tiesų persikraustė į mūsų kišenes.

REKLAMA

Ką daryti: Šiuo atveju padeda „Google Photos“ (iOS arba Android) ir jos naujoji „Google Lens“ technologija. Aktyvuoti ją, jeigu telefonas palaiko tokią galimybę, galima pačioje ekrano apačioje.

Sveikatos būklės stebėjimas

Išmatuoti pulsą ar streso lygį, sužinoti, kaip greitai jūsų širdies ritmas atsistato į normalų po treniruotė, sužinoti, kiek riebalų sudeginate fizinių pratimų dėka – visa tai jau galima padaryti iš esmės priglaudus pirštą prie išmaniojo kameros.

Ką daryti: programėlė „Instant Heart Rate“ (iOS arba Android) – tikslus ir patikimas skaitmeninis širdies veiklos matuoklis. Naudokite jį gerai apšviestoje aplinkoje arba su įjungta blykste. Nemokamoje versijoje išvysite reklamą.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visi telefonų modeliai geba tiksliai apskaičiuoti širdies veiklą, tačiau daugelis „flagmanų“ turi šią funkciją ir be papildomų programėlių. „Google Fit“, „Samsung Health“ ar „iOS Health“ – paieškokite, gal ir jūsiškis telefonas turi funkciją tikrinti sveikatos būklę.

Versti tekstus

Šis dalykas yra itin praktiškas telefono panaudojimas. Išbandę šią funkciją pagaliau pajusite, kad jūsų rankose tikrai atsidūrė kažkas išmanaus. Pasinaudoję savo telefono kamera ir „Google Translate“ programa, jūs galite realiu laiku versti užrašus, tekstus ant ekranų ar užrašus svetimame mieste.

Ko reikia: „Google Translate“ (iOS arba Android) su „Instant Translate“ funkcija. Beje, ten pat galima pasirinkti ir ranka rašyto teksto atpažinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aišku, lietuvių kalbos atpažinimas ar vertimas į ją dar nėra pačios aukščiausios kokybės ir rašto darbų neišversite, bet suprasti, apie ką kalbama jau įmanoma. Ir atrodo iš tiesų įspūdingai.

Apgamų tikrinimas

Jeigu nerimaujate dėl apgamų ant kūno, tačiau dėl kažkokių priežasčių negalite patekti pas medikus, yra klinikinius tyrimus praėjusi programėlė, kuri geba atpažinti ir išanalizuoti įtartinus darinius ant odos. Ji praneš, ar derėtų apsilankyti pas gydytoją, ar tai tėra paprastas apgamėlis.

Ko reikia: atsisiųsti „SkinVision“ (iOS arba Android), tačiau ji yra mokama. Vienos nuotraukos tyrimas kainuos du eurus, o metinis abonentas – virš 20 eurų.

REKLAMA

Matuoti atstumą

Šiais laikais jums nereikia įmantrių įrankių, ar „erelio akies“, kad nustatytumėte atstumą iki vieno ar kito objekto.

Tereikia: „Android“ atsisiųsti programėlę „Smart Measure Pro“, o iOS – „Dot Measure“.

Saugumas

Turite atliekamą telefoną ir nežinote, ką su juo daryti? Gal jums reikia kameros namuose? Pavyzdžiui, galite filmuoti namo kiemą, kur stovi jūsų mašina. Arba stebėti, ką veikia vieni namie palikti šunys. O gal norite kameros-judesio daviklio, kuri sureaguoja, jeigu kažkas sujuda netoliese ir atsiunčia jums apie tai perspėjimą?

Ko reikia: programėlė „Manything“ (iOS arba Android) leidžia nesunkiai paversti telefoną į stebėjimo kamerą. Tiesa, visas jos galimybes galėsite naudotis tik tuo atveju, kai susimokėsite mėnesinį mokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų