REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sparčiai augant mobiliųjų duomenų vartojimui, Lietuvoje nuosekliai didėja belaidžio Wi–Fi interneto vartotojų skaičius ir parsisiunčiamų duomenų kiekis. Didžiausio šalyje belaidžio interneto tinklo „Teo Wi–Fi“ vartotojų per metus padaugėjo 60 proc., o atsisiųstų duomenų kiekis – daugiau kaip 80 procentų, pranešė bendrovės TEO atstovai. Vien balandį „Teo Wi-Fi“ vartotojai parsisiuntė 47 terabaitus (TB) duomenų, tai yra tiek, kiek užtektų 12 metų be pertraukos žiūrėti „YouTube“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak TEO atstovų, belaidis internetas „Teo Wi–Fi“ pasižymi didele duomenų perdavimo sparta ir galimybe neribotai siųsti duomenis. Todėl viešose vietose esančio belaidžio „Teo Wi–Fi“ interneto vartotojai gali nevaržomai peržiūrėti didelius duomenų kiekius naudojančius vaizdo įrašus ar fotografijas. Visoje Lietuvoje šiuo metu yra apie 3000 „Teo Wi–Fi“ taškų, o balandį per juos atsisiųsta 47 TB duomenų. Tokį duomenų kiekį užima apie 8 tūkst. didelės raiškos (HD) filmų, apie 6 mln. 320 Kb/s kokybės (7 MB) muzikos kūrinių arba 12 metų „YouTube“ vaizdo įrašų peržiūra išmaniuoju telefonu.

REKLAMA

„Populiarėjant išmaniesiems įrenginiams „Teo Wi–Fi“ belaidžio interneto paslauga įgauna pagreitį ir potencialą. Per metus prisijungimų prie „Teo Wi–Fi“ tinklo padaugėjo apie 60 proc. ir balandį pasiekė beveik 400 tūkstančių, – sakė „Teo Wi-Fi“ produkto vadovas Stanislav Ostik. – Tai yra ženklas, kad ir toliau turime didinti paslaugos prieinamumą, paprastinti prisijungimą ir išlaikyti aukštą duomenų saugumo standartą“.

REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai prie „Teo Wi–Fi" jungiamasi degalinėse, prekybos centruose, kavinėse, ligoninėse. Klientai belaidžiu internetu naudojasi vidutiniškai 2 įrenginiuose, o balandį prie „Teo Wi–Fi" su kodu prisijungė 43 tūkstančiai skirtingų įrenginių. Daugiausiai – 89 proc. sudarė išmanieji telefonai, likusi dalis teko planšetiniams ir nešiojamiems kompiuteriams.

Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, abonentų skaičius, kurie interneto prieigos paslaugas gavo belaidžio ryšio linijomis, skaičius 2014 metais išaugo 46,5 procentais, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų