REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po daugiau nei tūkstančio metų pertraukos į Didžiosios Britanijos miškus norima sugrąžinti lūšis. Pradžiai būtų paleista iki dešimties plėšrūnų. Panašios iniciatyvos jau pasiteisino Vokietijoje bei Šveicarijoje, kur lūšys įsitvirtino po ilgos pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA

Lūšys, kurios Didžiojoje Britanijoje išnyko prieš daugiau nei tūkstantį metų, turėtų padėti atstatyti biologinės sistemos pusiausvyrą. Laukinėje gamtoje Didžiojoje Britanijoje šiuo metu dominuoja elniai. Dėl natūralių plėšrūnų stokos, elnių skaičius pasiekė ribą, kuomet jie ima kenkti kitoms gyvūnų bei augalų rūšims.

REKLAMA

Daktaras Paulas O`Donoghue konsultuojantis plėšrūnus norinčią sugrąžinti aktyvistų grupę teigė, kad Britanijos miškai bei kaimo vietovių gamta merdi. Lūšys padėtų kontroliuoti elnių skaičių ir atgaivintų gamtą. Šiai minčiai pritarė ir už elnių kontrolę atsakingos organizacijos atstovas Peteris Watsonas. Jis teigė, kad tai būtų humaniškas būdas kontroliuoti elnių populiaciją.

Prieš pateikdami oficialų prašymą už laukinių gyvūnų kontrolę atsakingoms instancijoms, aktyvistai nori pasitarti su visuomene, ką žmonės mano apie lūšų sugrąžinimo planą. Nors šie plėšrūnai nekelia grėsmės žmonėms, jų sugrįžimo į Anglijos bei Škotijos miškus nenori vietos ūkininkai. Pastarieji baiminasi, kad lūšys pjaus jų avis, vištas ir kitus ūkio gyvulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų