REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įgyvendinant projektą „Suaugusiųjų švietimo programų ir objektų saugykla – elektroninių mokymosi paslaugų priemonė“ sukurta ir įdiegta nauja interaktyvi nuotolinio mokymosi paslauga gyventojams. Vadovaujantis pažangiausiais šiuolaikinių e. mokymosi aplinkų principais sukurta informacinė sistema, kuria siekiama sudaryti sąlygas kuo didesnei visuomenės daliai aktyviai dalyvauti tęstinio mokymosi veikloje, neformaliojo švietimo ir savišvietos programose. Projekto metu sukurta mokymosi paslauga sudaro galimybes suaugusiems šalies gyventojams (25-64 m. amžiaus) elektroniniu būdu gauti neformalaus suaugusiųjų švietimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto metu sukurta ir įdiegta „Suaugusiųjų mokymosi informacinė sistema“ sudaro galimybes suaugusiesiems nuotoliniu būdu įgyti ir tobulinti bendrąsias kompetencijas ir profesinei veiklai reikalingas žinias 9 kompetencijų srityse. Tai Gimtoji ir valstybinė kalba, Užsienio kalba, Pilietinis ir politinis raštingumas, Teisinis raštingumas, Kompiuterinis ir skaitmeninis raštingumas, Verslumas, Tarpasmeninė ir tarpkultūrinė komunikacija, Sveikatingumas ir Meninė saviraiška. Iš viso skaitmenizuota ir objektų saugykloje patalpinta 500 mokymosi programų. Viešai prieinama mokymosi medžiaga, kurią rasite tinklalapyje www.smis.lt, gali naudotis kiekvienas, siekiantis įgyti naujų žinių ir įgūdžių.

REKLAMA

Kitas svarbus dalykas – besimokantis nėra paliktas vienas. Sukurta skambučių centro infrastruktūra, sudaranti galimybę besimokantiems elektroniniu būdu ar telefonu konsultuotis apie saugykloje esančias mokymosi programas bei mokymosi galimybes, esančias kitose duomenų bazėse.

,,Daugelis žmonių norėtų pagilinti savo kompetencijas įvairiose srityse ar tiesiog įgyti naujų žinių, bet dėl įvairių priežasčių – laiko stokos, atstumo, pinigų stygiaus – to nedarė. Siekiant plėsti nuotolinio mokymosi galimybes ir sukurta ši informacinė sistema, kuri suteiks skirtingų visuomenės grupių nariams galimybes įgyti reikiamų žinių. ,,Suaugusiųjų mokymosi informacinė sistema“ padės gilinti žinias ne tik tiems, kurie gyvena Lietuvoje, bet ir emigrantams – visiems, kurie turi kompiuterį ir interneto prieigą“, – sako projekto koordinatorė Aurelija Kurmytė.

Projektą „Suaugusiųjų švietimo programų ir objektų saugykla – elektroninių mokymosi paslaugų priemonė“ įgyvendino Ugdymo plėtotės centras. Projektas finansuotas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų