REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkos tyrimų bendrovė „IDC“ prognozuoja, jog iki 2016 m. organizacijų išlaidos konverguotoms ir hiperkonverguotoms IT infrastruktūrų sprendimus kasmet vidutiniškai augs net 53 procentais. Pirmoji Lietuvos rinkai hiperkonverguotus infrastruktūrų sprendimus pranešė pristačiusi IT saugumo, duomenų perdavimo ir duomenų centrų sprendimų bendrovė „Santa Monica Networks“, tapusi amerikiečių kompanijos „SimpliVity“ sertifikuotu partneriu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Hiperkonverguoti sprendimai – tai sprendimai, sujungiantys serverių, duomenų saugojimo, tinklų sujungimo ir valdymo teikiamas galimybes, naudojantis tik vienu įrenginiu – viskas integruota viename įrenginyje, valdoma vieno administratoriaus. Pasirinkome partnerį, kurio neabejotina IT rinkos, pardavimų ir technologinė kompetencija ne tik padeda pristatyti rinkos inovacijas klientams Lietuvoje, tačiau gali pasiūlyti ir papildomų paslaugų, taip suteikdama pridėtinę vertę mūsų sprendimams. Didžiuojamės partneryste su „Santa Monica Networks“, kaip pirmuoju partneriu Lietuvoje“, – sakė Keijo Niemistö, „SimpliVity Corporation regiono pardavimų vadovas Šiaurės ir Baltijos šalyse.

REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, hiperkonverguoti IT infrastruktūros sprendimai suteikia galimybę optimizuoti IT išteklius pridedant funkcijas, kurios maksimaliai efektyviai išnaudoja WAN sujungimus, duomenų kopijavimą į atskiras fizines vietas, laikinų failų valdymą, atsarginių duomenų kopijų sukūrimą, debesų kompiuteriją – visa tai už tradicinio sprendimo kainą, ne tik sumažinant sistemos sudėtingumą, bet ir eksploatacijos kaštus.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent paprastesnė ir mažesnių kaštų reikalaujanti eksploatacija, „Santa Monica Networks“ duomenų centrų grupės vadovo Vaido Zlotkaus manymu, ir yra pagrindinis šių hiperkonverguotų duomenų centrų sprendimų pranašumas.

„Rinkoje šie hiperkonverguoti sprendimai yra dar naujiena, tačiau tikiu, kad tokio tipo sprendimai – virtualizuotų – duomenų centrų ateitis. Šiuo metu siūlomi standartiniai sprendimai, kai visą savo IT infrastuktūrą turi įsigyti ir sukurti iš atskirų komponentų, tada juos sujungti, sukonfigūruoti – tam reikia ne tik lėšų, bet ir kompetentingų specialistų. Šiuo sprendimu viskas jau yra padaryta už jus. Tiesiog įjungiate įrenginį į tinklą ir paleidžiate jį veikti. Paprastesnė eksploatacija - juk tai tik vienas įrenginys, jo priežiūrai nereikia kelių specialistų, kaip kad su atskirais, skirtingų gamintojų ar funkcijų įrenginiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, šio įrenginio eksploatacija ilgajame laikotarpyje yra mažesnė ir sąnaudomis, o pradinė kaina – konkurencinga alternatyviems tradiciniams sprendimams. Tai aktualus pasirinkimas paslaugų tiekėjams, įmonėms teikiančioms serverių nuomos paslaugas, ir nedidelėms įmonėms, kurios dar tik nori virtualizuoti savo infrastruktūrą ar toms, kurios ruošiasi atnaujinti savo virtualizacijos sprendimo infrastruktūrą; ar „kritinėms“ bendrovėms, kurioms reikia itin patikimo sprendimo nenumatytiems atvejams, kaip atsarginių duomenų kopijų išsaugojimo nutolusiame duomenų centre, greito paslaugos atkūrimo ar pan. “ – teigia V. Zlotkus.

REKLAMA

Amerikiečių kompanija partnerius renkasi strategiškai, savo dėmesį kreipdami į tarptautines įmonių grupes, kurios jau turi nemažai patirties IT rinkoje.

Skelbiama, kad daugiau sužinoti ir susipažinti su šiais sprendimais bus galima š.m. spalio 7 d. Vilniuje įvyksiančioje IT saugumo konferencijoje „Security Day 2014“. Šių metų kompanijos „Santa Monica Networks“ organizuojamos kasmetės konferencijos tema – „Kibernetinis saugumas: gintis negalima pulti“, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų