REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekti viską ir visuomet yra labai sudėtinga: kartais ne tik žmogus, tačiau ir mašina neatlaiko. Autoritetingas verslo leidinys „The Wall Street Journal“ rašo, kad JAV Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) duomenų centras, kuris apdorojo PRISM atsiunčiamą informaciją, per paskutinius trylika mėnesių buvo išsijungęs dešimt kartų.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūra naudoja tiek daug energijos, kad dėl to neatlaiko net šimtus tūkstančių dolerių kainuojanti serverinė įranga. Žurnalistai gavo prieigą prie dokumentų, kuriuose aprašomos baisios perkrovų pasekmės. Vienas iš duomenų centro vadovų teigia, jog kartais įvyksta tikrų tikriausi sprogimai, kurių metu lydosi metalas ir sugadinama labai brangi technika.

REKLAMA

Vien tik už elektros energiją NSA duomenų centras gauna sąskaitas, kurios siekia 1 mln. JAV dolerių per mėnesį. Ir tai visai nenuostabu – duomenų centras naudoja 65 MW elektrinę galią. Šios energijos kiekio užtektų maždaug 20 000 žmonių.

Remiantis turima informacija, vadovybė kol kas nežino, kaip elgtis susiklosčius tokiai kritinei situacijai. Papildomi elektros generatoriai vis dar nesugeba įveikti patikrinimo procedūrų, aušinimo sistemų apskritai niekas netestavo, tuo tarpu tiekėjai apskritai nuolat ginčijasi dėl „kontrolės sistemos adekvatumo“. Ir visa tai – dėl piliečių saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų