REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusprendėte pažaisti krepšinį, tačiau kamuolys kaip užkerėtas niekaip nenori pataikyti į krepšį? Pabandykite naujovę – įvairiais sensoriais apginkluotą specialią rankovę, kuri seks jūsų rankų judesius ir apskaičius metimo trajektoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Akselerometrai yra bicepsų, peties ir išorinėje delno dalyje. Treniruokitės, kiek tik galite, o po viso šio proceso išmaniojo telefono ar nešiojamo kompiuterio ekranas jums parodys, ką darėte neteisingai: įrenginyje įmontuotas idealaus rankos judesio modelis.

REKLAMA

Jei norite gauta pasufleravimus iš karto, išjunkite begarsį režimą, ir įrenginys pabandys jums spalvomis ir garsu pasakyti, kaip iš tikrųjų reikėtų mesti kamuolį.

Integruota programinė įranga apskaičiuoja ranką palikusio kamuolio skrydį. Tai labai naudinga, kadangi ankstesni tyrimai parodė, jog kiekvienai krepšininko pozicijai aikštelėje yra idealus metimo kampas. Pavyzdžiui, jei stovite prie baudų metimo linijos, maksimalus pataikymo šansas tuomet, jei metimo trajektorija sudarys 52 laipsnių kampą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis prietaisas buvo išbandytas San Chosė mieste (Kalifornija, JAV) esančioje sporto akademijoje „Top Flight“, kur treniruojasi perspektyvūs paaugliai, norintys patekti į universitetų komandas.

„Tai gera galimybė išmokti stabilaus metimo“, – teigė Šiaurės Karolinos universiteto (JAV) mokslininkas Larry‘is Silverbergas, kuris visą savo gyvenimą pašventė krepšinio kamuolio metimo mechanikai. Tuo pačiu metu jis atkreipia dėmesį, kad geram metimui būtinas tikslus darbas kojomis. Jo teigimu, metimas prasideda ne nuo alkūnės, o nuo pėdos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų