REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Volstritą nuvylė kompanijos „Intel Corp“ paskelbtas ketvirčio pelnas ir planai 2013 m. padidinti kapitalo išlaidas, praneša agentūra „Reuters“. Po to, kai įmonė ketvirtadienį pareiškė, kad planuotas 10 mlrd. kapitalo išlaidas didins iki 13 mlrd., jos akcijos smuko daugiau nei 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Įmonė ketina 2 mlrd. investuoti į naujos gamybos kūrimą, nors analitikai teigia, kad kompiuterių pardavimai jau krenta. Gegužės mėnesį atsistatydinsiąs dabartinis generalinis direktorius Polas Otelinis (Paul Otellini) mano, kad tokios investicijos atsipirks po ilgesnio laiko. Įmonės „kuriamos mikroschemos vyrauja rinkoje“, todėl „Intel“ neketina stabdyti tyrimų.

REKLAMA

Ketvirtame ketvirtyje įmonė gavo 13,5 mlrd. JAV dolerių pelno, t. y. 0,4 mlrd. mažiau nei praėjusiais metais. Prognozuojama, kad pirmojo 2013 m. ketvirčio pelnas sieks 12,7 mlrd. JAV dolerių.

Kompanija pirmavo gaminant kompiuterius, bet išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje karaliauja „Qualcomm Inc“, „Samsung Electronics Co Ltd“ ir „Nvidia Corp“, nes žmonės nebeperka nešiojamųjų kompiuterių, o mieliau renkasi mažučius mobilius įrenginius. Spalį „Microsoft“ išleido "Windows 8“ operacinę sistemą, kuri perkėlė valdymą ekranu ir į nešiojamuosius kompiuterius, bet ir tai nepadidino kompiuterių pardavimų. Volstrito analitikai ima nerimauti dėl „Intel“ ateities rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų