REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos kosmoso tyrimų agentūra JAXA planuoja iki 2022 metų paleisti į orbitą vadinamąjį kosminį lėktuvą ar kosminį laivą, kuriuo galėtų skristi 3 įgulos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak JAXA atstovų, nedidelis daugkartinio naudojimo erdvėlaivis, panašus į sumažintą NASA „Space Shuttle“ variantą ir  pilotuojamiems skrydžiams skirta kosminė kapsulė turėtų iškelti į orbitą 3 Japonijos astronautus ir iki 400 kg masės krovinį.

REKLAMA

Būsimasis daugkartinio naudojimo erdvėlaivis svertų apie 12 tonų ir galėtų iš orbitos leistis į vieną iš 5 įvairiose pasaulio šalyse esančių jam tinkamų nusileidimo takų. Be to, nesėkmingo starto atveju jis privalėtų saugiai nusileisti ir ant vandens, Ramiajame vandenyne netoli nuo Tanegašimos kosminio centro Japonijoje.

JAXA taip pat svarsto du skirtingus kosminio laivo (vadinamosios įgulos kapsulės) variantus. Jo tūris turėtų būti panašus į JAV bendrovės „SpaceX“ kosminio laivo „Dragon“, skelbia „Space.com“. Maždaug 6,9 t masės kapsulėje būtų naudojami parašiutai, o sunkesniame (8,9 t)  variante numatytas specialus į parasparnį panašus sparnas, užtikrinantis didesnį nusileidimo tikslumą. Jis turėtų siekti 3 kilometrus.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnės masės kapsulė galėtų leistis ir ant žemės, tačiau mažesnioji - tik ant vandens, sakoma pranešime. Savo būsimojo kosminio lėktuvo ir kosminės kapsulės koncepcijas JAXA pristatė Neapolyje (Italija) vykusiame  Tarptautinės astronautikos federacijos susitikime.














REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų