REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės tapo tokie atsparūs antibiotikams, jog tai gali reikšti šiuolaikinės medicinos pabaigą, perspėja PSO vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) generalinės direktorės Margaret Chan, bet kuris antibiotikas gali tapti nebeveiksmingas ir taip padaryti įprastines operacijas nebeįmanomomis, rašo telegraph.co.uk.

REKLAMA

Tai galioja antibiotikams, kurie naudojami gydyti tuberkuliozę, maliariją, bakterines infekcijas ir ŽIV/AIDS, taip pat antibiotikams, padedantiems užgydyti operacijų pjūvius.

Kalbėdama infekcinių ligų ekspertų konferencijoje Kopenhagoje, M. Chan sakė, jog pasaulis gali patekti į „post-antibiotikų erą“.

Ji pridūrė, kad juos pakeisiantys vaistai gali tapti brangesni ir reikalaus ilgesnio gydymo periodo, kad būtų pasiektas tas pats rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokie dalykai, kaip streptokokinė angina arba vaiko įsidrėkstas kelis vieną dieną vėl gali būti mirtinai pavojingas. Antimikrobinis atsparumas yra pakilęs Europoje ir kitur pasaulyje. Mes prarandame svarbiausius antimikrobus.

Pakaitinis gydymas yra daug brangesnis, toksiškesnis, reikalauja ilgesnės gijimo trukmės ir gali pareikalauti gydymo intensyvios terapijos skyriuose.

Pacientų, užsikrėtusių kai kuriais vaistams atspariais patogenais (ligos sukėlėjais), mirtingumas gali išaugti maždaug 50 proc.

Post-antibiotikų era reiškia modernios medicinos, kokią ją dabar žinome, pabaigą“, – kalbėjo M. Chan.

PSO prašo vyriausybių visame pasaulyje paremti tyrimus, susijusius su antimikrobiniu atsparumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų