REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bevielio duomenų perdavimo technologijos NFC (Near Field Communication) plėtra Lietuvoje įsibėgėja – studentai, turintys naujo pavyzdžio pažymėjimus su juose integruota NFC technologija gali naudotis daugiafunkcinės mokėjimo paslaugos „Tapsis“ teikiama galimybe vykdyti smulkius atsiskaitymus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujo pavyzdžio Lietuvos studento pažymėjimuose (LSP) įdiegta bevielio duomenų perdavimo technologija NFC, sakoma bendrovės „E-verslo klasteris“ pranešime. Tokie pažymėjimai išduoti aukštųjų mokyklų pirmo kurso studentams bei seno pavyzdžio pažymėjimus pageidavusiems pasikeisti vyresnių kursų studentams. Naujasis LSP pranašesnis už senojo pavyzdžio studento identifikacijos dokumentą tuo, jog gali būti naudojamas ne tik universiteto bibliotekoje ar nuolaidoms transportui gauti, bet ir pažangiai smulkių atsiskaitymų paslaugai „Tapsis“.

REKLAMA

Daugiafunkcė mokėjimo paslauga „Tapsis“ atvėrė naujas atsiskaitymo mažomis sumomis galimybes Lietuvos studentams. Šią paslaugą sukūrė į UAB „E-verslo klasteris“ susibūrusios įmonės, kurias suvienijo bendra vizija apie daugiafunkcinės e. paslaugų sistemos plėtrą Lietuvoje, sakoma pranešime.

„Naujasis pažymėjimas su jame integruota NFC technologija veikia kaip atsiskaitymo kortelė, tik daug paprasčiau – vartotojui nereikia suvesti PIN kodo ar pasirašinėti. Užtenka LSP priglausti prie „Tapsis“ skaitytuvo ir reikiama suma už prekes ar paslaugas bus automatiškai nuskaityta nuo sąskaitos, kurią galima papildyti elektroniniu būdu ar grynais pinigais“, –  pasakoja projektą įgyvendinančio technologijų kompanijų ir mokslo įstaigų susivienijimo „E-paslaugų klasteris“ vadovas dr. Albinas Bačiliūnas.

Panašių mikromokėjimų sistemų teikiamais privalumais jau galima naudotis Japonijoje bei Skandinavijoje. Nors Europoje atsiskaitymų, paremtų NFC technologijos pagrindu, rinka dar labai jauna, Lietuvoje šia novatoriška paslaugą jau gali naudotis Kauno studentai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų