REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assanges'as sukūrė naują internetinį projektą , kuriame yra skelbiami šimtai dokumentų, aprašančių pasauline pramonę, kuris suteikia vyriausybėms priemones šnipinėti savo piliečius.

REKLAMA
REKLAMA

Puslapyje yra atskleidžiama daugiau kaip 160 kompanijų veikla 25 pasaulio valstybėse. Šios kompanijos plėtoja technologijas, leidžiančias sekti ir stebėti atskirų asmenų mobiliuosius telefonus, elektroninius paštus ir internetinių puslapių naršymo istoriją.

REKLAMA

„Šiandien mes paviešinome daugiau kaip 287 dokumentus, kurie atskleidžia tarptautinę masinio sekimo pramonės realybę, pramonės, kuri dabar parduoda įrangą tiek diktatoriams, tiek demokratiškoms valstybėms, kad šios galėtų įsiskverbti į savo gyventojų kasdienius gyvenimus“, - vakar žurnalistams pasakojo J. Assange'as.

Pasak jo, dar prieš 10 metų buvusi slapta pramonė, kuri tiesiogiai rėmė tokias vyriausybines žvalgybos agentūras kaip NASA, Jungtinėse Valstijose, ar Britanijos GCHQ, išaugo į milžinišką tarptautinį verslą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šias sistemas Vakarų kompanijos parduoda tokioms valstybėms kaip Sirija, Libija, Tunisas ar Egiptas, - pasakojo buvęs „WikiLeaks“ atstovas spaudai Jacobas Appelbaumas. – Šios sistemos yra naudojamos pageidaujamiems asmenims susekti ir vėliau juos nužudyti.“

Ties šiuo paviešinimu dirbę ekspertai teigė, kad iki šiol ši pramonės šaka buvo visiškai nereguliuojama ir paragino viso pasaulio vyriausybes priimti naujus įstatymus, kurie suvaldytų tokių technologijų eksportą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų