REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antri pagal dydį pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintojai „Samsung“ paskelbė finansinius rezultatus, kurie viršijo analitikų prognozes: „Galaxy“ išmaniųjų telefonų pardavimai buvo tokie sėkmingi, kad kompensavo ir sumažėjusį pelną už kompiuterių monitorius bei puslaidininkius komponentus, rašo businesweek.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos bendrovė paskelbė, kad rugsėju pasibaigusio metų ketvirčio pelnas buvo 4,2 trln. vonų (apie 9 mlrd. litų) – gerokai daugiau nei planuoti 3,7 trln. vonų (prognozė pateikta pagal 28 analitikų numatytų pajamų vidurkį). Praėjusiais metais tą patį laikotarpį įmonės pelnas buvo 4,86 trln. vonų.

REKLAMA

„Samsung“ smarkiai pasipelnė iš mobiliųjų įrenginių su „Google Android“ operacine sistema populiarumo. Šių produktų pardavimai buvo tokie geri, kad pasaulinėje rinkoje „Samsung“ atsiliko tik nuo „Apple“, o gautos pajamos padėjo kompensuoti mažėjančius atminties lustų ir monitorių pardavimus. „Aš apstulbintas. Panašu, kad išmaniųjų telefonų rinka pateikė didelę staigmeną“, – sakė „Shinyoung Securities“ analitikas Lee Seung Woo.

REKLAMA
REKLAMA

„Samsung“ pranešime nurodyta, kad vėliau šį mėnesį bus pateikti finansiniai duomenys po audito, šie patikslinti duomenys nuo dabartinių skaičių gali skirtis 200 mlrd. vonų į vieną ar kitą pusę. Įmonės pardavimai padidėjo 1,9 proc. ir pasiekė 41 trln. vonų. Pelnas iš telekomunikacijų padalinio šoktelėjo 76 proc. ir pasiekė 1,99 trln. vonų. Šio padalinio pajamos padidėjo 28 proc. iki 14,21 trln. vonų.

Bendrovė, planuojanti šiais metais parduoti daugiau nei 60 mln. išmaniųjų telefonų, tikriausiai pusę šio kiekio pardavė per trečiąjį ketvirtį, sakė L. S. Woo. Tikriausiai „Samsung“ pasieks užsibrėžtą tikslą per šiuos metus parduoti daugiau nei 300 mln. telefonų, kartu su paprastaisiais modeliais, sakė „Samsung“ mobiliųjų įrenginių padalinio direktorius J. K. Shin.

Bendrovės pardavimai smarkiai pagerėjo nuo antro metų ketvirčio, kuomet buvo pristatytas išmanusis telefonas „Galaxy S II“, pakeitęs praėjusiais metais pristatytą pirmtaką, kuris buvo populiariausias įrenginys su „Android“ sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų