REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ypatingo mechanizmo bionikos akiniai ateityje gali būti puikus regos tobulinimo aparatas. Oksfordo universiteto tyrėjai sukūrė akinius, kuriuose panaudotos tokios technologijos kaip video kameros ir veido atpažinimo bei judesių koordinacijos procesai.

REKLAMA
REKLAMA

„Akiniai akliems žmonėms leis jaustis nepriklausomais – lengviau rasti kelią, kelio ženklus, jie bus įspėti apie pavojus“, – TheTelegraph pasakoja Oksfordo Universiteto neurologijos klinikos gydytojas StephenHicks.

REKLAMA

„FastCompany“ praneša, kad ši technologija paremta panašiomis savybėmis kaip išmanieji telefonai bei video žaidimai, ir skirta tiems žmonėms, kurie mato miglotai ar turi labai blogą regėjimą.

Akiniai veikia tokiu principu: juose įtaisyta telekameros galvutės dydžio kamera, kuri susifokusuoja prieš objektą, esantį priešakyje ir navigacijos pagalba nurodo tikslią jo buvimo vietą bei jo kontūrus. Kaip ir išmanieji telefonai, informaciją jie pateikia apdorotą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „DailyMail“, jei eksperimentas bus sėkmingas, akiniai prekyboje pasirodys 2014 metais. Tai nėra pirmoji technologija, suteikianti viltį prastą regėjimą turintiems žmonėms.

„Kanados kompanija bando sukurti panašią technologiją su kameromis ir LCD ekranais, kurie leis žmonėms ryškiau matyti ir geriau orientuotis aplinkoje“, – praneša CBC žinios.

Pasak CNN, Masačusetso Institute buvo sukurta mikroschema, kurią galima įdiegti į akies tinklainę, ir ji galimai aprūpintų smegenis regimąją informacija.

Klausos aparatų technologijos taip pat ne išimtis. Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Europoje buvo pristatytas klausos aparatas, pavadintas SoundBite, kuris perduoda garsą per dantis, susijungdamas su viršutiniais krūminiais dantimis, kad pasiektų ausies „mikrofoną“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų