REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV mokslininkai Evergleidso nacionaliniame pare (Florida) „įdarbino“ krokodilus ir aligatorius: gyvūnams implantavo detektorius.

REKLAMA
REKLAMA

Kai gyvūnai juda po milžinišką nacionalinį parką, jie siunčia informaciją apie ekosistemos pokyčius, informuoja AFP.

REKLAMA

„Jie mums suteikia svarbios informacijos... Jie mums dirba“, – sakė Frankas Mazzotti, Floridos universiteto didelių roplių ekspertas.

Informacija yra perduodama palydovu į kompiuterį, kur „Google“ žemėlapyje fiksuojama gyvūnų judėjimo trajektorija.

Pasak mokslininkų, visa ši informacija padeda analizuoti Evergleidso ekosistemos sveikatą ir nustatyti, ar ankstesni išsaugojimo darbai, davė rezultatų.

Kaip ir daugelio paukščių, kurie gyvena Evergleidso parke, rūšių, aligatorių ir krokodilų likimas yra susietas su vandens lygiu, kuris sąlygoja maisto kiekį, pasakojo F. Mazzotti.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl mažėjančio vandens lygio nyksta augalai, kurie reikalingi slėptis, o taip pat mažėja žuvų, kuriomis minta didesni paukščiai ir ropliai.

Potvyniai, uraganai, gaisrai ir sausros suformavo unikalią Evergleidso ekosistemą, kurioje gausu retų augalų ir gyvūnų, tarp jų krokodilų, lamantinų, voverių skraiduolų ir pilkųjų lapių, laipiojančių medžiais.

Populiari prancūzų aprangos firma „Lacoste“, kuri finansuoja krokodilų apsaugos programą, taip pat deda pastangas, kad Evergleidso krokodilai ir aligatoriai būtų išsaugoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų