REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio tyrimo duomenimis, avėdamos aukštakulnius moterys švaisto laiką, nes vyrai vis tiek nieko nepastebi, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Nortumbrijos (Northumbria) universiteto ekspertai tyrė vyrų reakciją į moteris, kurios eina avėdamos aukštakulnius ir žemakulnius batus. Šis tyrimas yra dalis didesnio masto projekto siekiant nustatyti, kokius signalus siunčia ėjimo ar šokio judesiai.

REKLAMA

Tyrime, kurį atliko evoliucijos psichologas dr. Nikas Nivas (Nick Neave) ir mokslininkas Kristoforas Makartis (Kristofor McCarty), dalyvavo 18–35 metų amžiaus moterys. Tirta, kokius signalus siunčia moterys vaikščiodamos su aukštakulniais ir be jų. Mokslininkai siekė nustatyti, ar eisenos pokyčiai avint aukštakulnius, sukuriama ilgesnių kojų iliuzija, kūno krypavimas ir avint aukštakulnius labiau išriestas užpakalis daro įtaką vyrams.

„Moterys išleidžia daugybę pinigų aukštakulniams, kuriuos avėti gali būti pavojinga, norėdamos gražiau atrodyti ir kompensuoti tai, ko nedavė gamta“, – sakė N. Nivas. Tačiau, anot mokslininko, visos šios pastangos yra bevaisės, nes vyrai iš tiesų to nepastebi ir net negali iš eisenos atskirti, ar moteris avi aukštakulnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų