REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai „Blu-ray“ formato aljansas taškosi pergalės šampano pursluose, pralošusi pusė nusprendė priminti apie save ir mirštančio HD DVD formato palikimą. Žiniatinklio informacijos šaltiniai praneša, kad „Toshiba“, „Microsoft“ ir „Panasonic“ nusprendė sujungti pajėgas ir sukurti dar vieną alternatyvą „Blu-ray“ formatui – DVD 2.0. Naujasis DVD 2.0 turės daugelį vartotojų atmesto HD DVD formato savybių, tokių kaip HDi palaikymas ir „Super Upconversion“ režimas skirtas rodyti vaizdą 960p raiška, o taip pat turės geresnę apsaugą prieš duomenų kopijavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Patraukliausia būsimo DVD 2.0 savybė, tai suderinamumas su įprastais DVD grotuvais, kurie yra šiuo metu jau kiekviename kompiuteryje. Kol kas DVD 2.0 atrodo gana patraukliai – didelės raiškos vaizdas, galimybė dirbti įprastuose DVD įrenginiuose, o taip pat, spėjama, kad ir nedidelė kaina. Žinoma, tai dar tik planuose ir inžinierių konstruktorių galvose, tačiau ateitis parodys, kaip visa tai bus įgyvendinta.

REKLAMA

Nepaisant didelių nuostolių „Toshiba“ kompanijai pavyko išlaikyti lyderės poziciją naujoje sąjungoje, tad palaikant „Microsoft“ bus bandoma įdiegti naujas technologijas. Leidinio „Nikkei“ specialistai mano, kad „Toshiba“ greitai paskelbs informaciją apie 2007 metais patirtus nuostolius, susijusius su HD DVD formato pralaimėjimu, o jie sieks milžinišką sumą  - 986 mln. JAV dolerių. Sklandant panašiai informacijai, akcijų biržos jau sureagavo, „Toshiba“ kompanijos akcijų vertė sumažėjo 2,3%. „Toshiba“ sprendimas atsisakyti HD DVD vystymo gali sumažinti gamybinių linijų skaičių, o tai dvigubai padidins prognozuojamus nuostolius. Kompanijos oficialūs atstovai kol kas šių skelbiamų skaičių nekomentuoja.

Raimondas Bukauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų