REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Ekspertai įvertino „Huawei P40 Pro“ fotografijos galimybes: kas jį paverčia geriausiu?
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Išmanieji įrenginiai šiandien profesionaliu fotografu leidžia pasijausti kiekvienam – spartus mobiliųjų kamerų progresas atveria bekraštes fotografavimo ir filmavimo telefonu galimybes. „Huawei“ filosofija visuomet buvo susitelkti į fotografiją, todėl šis gamintojas tapo rinkos pionieriumi ir netgi vizionieriumi. Tuo pasižymi ir naujoji „Huawei P40“ flagmanų serija, apginkluota pažangiausiomis technologijomis. Kiekvienas šių įrenginių kadras yra aukščiausios kokybės, o tą spėjo įvertinti ir kompetentingi ekspertai. Pažvelkime iš arčiau, kokios inovacijos slypi jų viduje. 

8

Išmanieji įrenginiai šiandien profesionaliu fotografu leidžia pasijausti kiekvienam – spartus mobiliųjų kamerų progresas atveria bekraštes fotografavimo ir filmavimo telefonu galimybes. „Huawei“ filosofija visuomet buvo susitelkti į fotografiją, todėl šis gamintojas tapo rinkos pionieriumi ir netgi vizionieriumi. Tuo pasižymi ir naujoji „Huawei P40“ flagmanų serija, apginkluota pažangiausiomis technologijomis. Kiekvienas šių įrenginių kadras yra aukščiausios kokybės, o tą spėjo įvertinti ir kompetentingi ekspertai. Pažvelkime iš arčiau, kokios inovacijos slypi jų viduje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendimai leidžia pirmauti rinkoje 

Neseniai dienos šviesą išvydę „Huawei P40“ serijos flagmanai pradėjo naują mobiliosios fotografijos erą. Juose įdiegtos technologijos sukurtos su legendine kompanija „Leica“. Gautas rezultatas „DxOMark“ bei TIPA ekspertų įvertintas aukščiausiais balais – įrenginiai pripažinti geriausiai fotografuojančiais telefonais pasaulyje. 

REKLAMA

„Tai kruopščiai ir kantriai didelės ekspertų komandos vystytų technologijų laimėjimas. P40 serijos flagmanai pasirodo su integruotais didžiausiais vaizdo jutikliais rinkoje, kokių iki šiol neturėjo nė vienas išmanusis. Todėl kameros pritaikytos įvairiausiems fotografavimo scenarijams: dienai, nakčiai, artimiems bei nutolusiems objektams“, – apie išskirtinę kadrų raišką kalba „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje Šarūnas Urbonas. 

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo minimą technologiją galima prilyginti deimantų karatams – į brangakmenį patenkančios šviesos lūžio ir jo svorio santykiui. Toks matavimas taikomas ir fotografijoje: į kameros jutiklį krentantis šviesos kiekis yra nulemtas jutiklio dydžio, tik skaičiuojamas coliais. Šiuo atveju „Huawei P40“ serijos įrenginiuose integruotas „Huawei Ultra Vision“ jutiklis yra net 1/1.28 colio ir neturi analogų rinkoje. 

Tokia sudėtingų optinio dizaino ir inžinerinių sprendimų darna lemia išskirtinę nuotraukų kokybę, leidžiančią fiksuoti kadrus be pašalinio triukšmo netgi tada, kai aplink tvyro aklina tamsa. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėmesys detalumui 

Kiekvienas 50 MP „Huawei Ultra Vision“ jutiklio pikselis turi po du fotodiodus sufokusavimui, o jo veikimas paremtas ištobulinta „4 in 1“ vaizdo apdorojimo technologija. Šio funkcionalumo rezultatas – dar labiau pagerintas vaizdo fokusavimo greitis bei nuotraukų ryškumas. Tai puikiai atspindi tamsoje fiksuojami kadrai ar mažų judančių objektų fotografavimas, pasižymintis itin aukštu detalumu. 

Be to, „Huawei P40“ serijos išmanieji aprūpinti multispektriniais spalvų temperatūros jutikliais bei dirbtinio intelekto valdomais algoritmais. „Šios technologijos ypač praverčia darant portretus. Jos fiksuoja natūralią žmogaus odos spalvą bei tekstūrą, o vaizdo atkūrimo tikslumas yra padidintas 45 proc. Įrenginiuose integruotas ir dirbtiniu intelektu paremtas gilaus mokymosi algoritmas portretams suteikia ypatingą ryškumą, šešėliavimą, plaukų blizgesį“, – komentuoja Š. Urbonas. 

REKLAMA

Kita P40 flagmanų serijos inovacija – „XD Fusion Engine“ technologija. Ji padidina nuotraukų detalumą bei apjungdama aukšto tikslumo duomenis iš skirtingų įrenginio kamerų itin pagerina kadrų kokybę. Ši technologija pasižymi semantine duomenų interpretacija bei segmentacija, taip pat vaizdo apdorojimu pagal pikselius. 

Rinkdama informaciją iš visų telefono kamerų, „XD Fusion Engine“ technologija vertina ekspoziciją, vaizdo gylį, žmogaus veido bruožus, skirtingas mimikas. Taip vaizdo duomenys keliauja į neuroninį įrenginio procesorių, kur apdorojami po pikselį, užtikrinant tinkamą kadrų suliejimą į patį geriausią rezultatą. 

REKLAMA

Stulbinamos priartinimo galimybės 

„Huawei P40 Pro“ modelis išsiskiria integruota optine telefoto kamera, kurios prizmė atspindi šviesą 90 laipsnių kampu. Tai leidžia kokybiškai priartinti vaizdą iki 5 kartų optiniu ir 50 kartų skaitmeniniu būdu. Minėta telefoto kamera yra pirmoji rinkoje, kurioje pritaikytas RYYB spalvų filtras, žaliuosius pikselius keičiantis geltonaisiais, todėl patenkančios šviesos kiekis padidėja iki 40 proc., o nuotraukos būna ryškesnės esant silpnam apšvietimui. 

Negana to, periskopinė „SuperSensing Zoom“ technologija pristatoma kartu su „Ultra Wide Cine“ itin plataus kampo kamera, skirta filmavimui. Ji aprūpinta dideliu jutikliu ir 3:2 vaizdo santykiu. Įrenginiai geba filmuoti net 7680 kadrų per sekundę, o 4,48 μm dydžio pikseliai išskirtinai pagerina šviesos patekimą į objektyvą. Dėl šios kombinacijos įamžinti vaizdo įrašai yra itin aukštos kokybės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Š. Urbonas papildo: „Huawei P40 Pro“ naudotojai ras ir „Directional Audio Zoom“ technologiją, paremtą įvairiakrypčiais mikrofonais. Jie išdėstyti ant įrenginio viršaus, apačios bei nugarėlės, todėl, artinant vaizdą, tolimesni garsai yra dar labiau sustiprinami. „Taip įrašomi ne tik tiesioginiai garsai, bet ir išvengiama nepageidaujamo aplinkos triukšmo. O svarbiausia, kad įamžintas vaizdas skamba išties natūraliai“, – priduria „Huawei“ atstovas. 

Beribės galimybės 

„Huawei P40“ serijos flagmanuose esantys „Kirin 990 5G“ procesoriai atveria ir naujas dirbtinio intelekto potencialo galimybes. Šios išmaniųjų smegenys realiu laiku geba atpažinti įvairius objektus bei apdoroti jų informaciją. 

REKLAMA

„AI Best Moment“ funkcija leidžia fiksuoti judančias nuotraukas iki ir po mygtuko paspaudimo. Tuo metu neuroninis procesorius pats išanalizuoja visus kadrus vienu kartu, peržiūrėdamas daugiau nei 30 pozų ir 90 veido išraiškų. Naudotojui belieka išsirinkti tinkamiausią kadrą. 

„Huawei P40 Pro“ pristatomas kartu su 32 MP priekine kamera, aprūpinta automatiniu fokusavimu, infraraudonųjų spindulių vaizdo gylio, atstumo bei aplinkos jutikliais. Ir visa tai telpa mažytėje ertmėje ant ekrano. Priekinės kameros modulis automatiškai fokusuoja veidą, taip pat filmuoja 4K UHD vaizdo raiška. 

„Visi šie sprendimai išties leidžia patirti vizionierišką fotografiją. Tačiau norintiems dar daugiau „Huawei“ siūlo išbandyti nuotraukų redagavimą pasitelkus mobiliąsias programėles. Jas patogiai galima rasti „AppGallery“ platformoje, kurioje šią akimirką iš viso yra daugiau nei 50 tūkst. skirtingų aplikacijų, įskaitant ir lietuviškas. Be to, kadangi visuose „Huawei P40“ serijos įrenginiuose įdiegta „Android“ operacinė sistema, su „Phone Clone“ programėle senajame telefone turėti duomenys, įskaitant ir pamėgtas mobiliąsias aplikacijas, dabar lengvai perkeliami į tik ką įsigytą išmanųjį“, – pastebi Š. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų