REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Povandeniniai keliai, sporto rungtys ant „hoverboardų“ ir atostogos kosmose – tai tik keli iš būsimų atradimų, kurie ekspertų manymu turėtų tapti kasdieniu reiškiniu po 50 metų.

Povandeniniai keliai, sporto rungtys ant „hoverboardų“ ir atostogos kosmose – tai tik keli iš būsimų atradimų, kurie ekspertų manymu turėtų tapti kasdieniu reiškiniu po 50 metų.

REKLAMA

Ataskaitoje, kurią „Samsung“ užsakymu parengė žymūs pasaulio mokslininkai ir futuristai, taip pat teigiama, kad mūsų kasdienybės pagrindu taps masinė implantų ir žmogaus organų gamyba 3D spausdintuvais, bei patys išsivalantys namai, rašoma „The Daily Mail“.

Taip pat ekspertai mano, kad 2069-ieji pasižymės revoliucija transporto srityje – tarp Didžiosios Britanijos ir žemyninės Europos, taip pat ir kituose regionuose, bus nutiestos povandeninės transporto sistemos, kuriomis keleivius „vežios“ itin greiti konteineriai.

Siekiant sumažinti kamščius didžiuosiuose miestuose taksi ir autobusai pradės skraidyti, o labai tolimos kelionės bus atliekamos daugkartinėmis raketomis, skriejančiomis viršutiniuose atmosferos sluoksniuose. Tokiu būdu iš Londono į Niujorką būtų galima nukakti per mažiau nei 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos srityje įprastu reiškiniu taps virtualūs prižiūrėtojai, kurie stebės žmogaus sveikatos būklę visą jo gyvenimą ir gebės jo sveikatos simptomus pateikti bet kokia kalba. Ataskaitoje teigiama, kad 3D spausdintuvai pradės tikrą revoliuciją kuriant gyvybiškai svarbius organus transplantacijoms.

REKLAMA

Pagrindiniu baltymų šaltiniu taps vabzdžiai, kurie taps kasdienio maisto raciono dalimi.

Britų apklausa parodė, kad labiausiai (net 63 proc. apklaustųjų) jie norėtų po 50 metų išvysti „savaime išsivalančius namus“.

Pagrindinės ateinančių 50 metų prognozės: povandeninės magistralės, požeminiai dangoraižiai, savaime išsivalantys namai, viešbučiai kosmose, 3D spausdintuvais gaminami organai, pigūs mėsainiai iš vabzdžių, skraidantis viešasis transportas, sveikatos būklę sekantys implantai, sporto rungtys levituojant ore, interaktyvūs filmai su mūsų pačių dalyvavimu juose.

Elonas Muskas artimiausią dešimtmetį žada sukurti visą Žemę juosiantį interneto tinklą, kuris bus pasiekiamas iš bet kurio mūsų planetos taško. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų