REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi žinia: mirė humoristas Vytautas Šerėnas

Penktadienį Lietuvą sudrebino skaudi žinia – mirė humoristas Vytautas Šerėnas.

Penktadienį Lietuvą sudrebino skaudi žinia – mirė humoristas Vytautas Šerėnas.

REKLAMA

Laidos „Dviračio žinios“ vedėjas, ekonomikos mokslų daktaras Vytautas Šerėnas mirė eidamas 60 metus, praneša BNS.

Šią žinią pranešę V. Šerėno kolega Haroldas Mackevičius. Portalo lrt.lt teigimu, 18 val. V. Šerėnas mirė sustojus širdžiai.

Jis teigė šiuo metu važiuojantis į V. Šerėno sodybą, kur ir nutiko nelaimė, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

Pranešama, kad dėl V. Šerėno mirties atšaukiama speciali „Dviračio žinių“ transliacija iš kandidatų į prezidentus štabų rinkimų naktį.

Vytautas Šerėnas gimė 1959 m. spalio 10 d. Ignalinos rajone. Lietuvoje žinomas kaip televizijos laidos „Dviračio šou“ vedėjas, ekonomikos mokslų daktaras.

1979 m. dirbo Ignalinos tarpmiestinėje telefonų stotyje. Vėliau tarnavo sovietinės armijos statybos daliniuose suvirintoju Maskvos srityje. 1982 m. įstojo į Vilniaus universitetą ir studijavo Parengiamajame skyriuje, vėliau – Pramonės ekonomikos fakultete, kuriame įgijo darbo ekonomikos specialybę. Būdamas studentas du kartus vadovavo studentų statybų būriams (Jakutijoje 1986 m. ir Vokietijoje 1989 m.2002 metais V. Šerėnas kaip nepriklausomas kandidatas kandidatavo į Lietuvos prezidentus. Rinkimuose humoristas surinko beveik 8 proc. rinkėjų balsų ir liko ketvirtas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie nelaimę V. Šerėno draugas ir bendražygis H. Mackevičius pasidalino ir savo socialinėje paskyroje:

„Nebėra Vyto. Užuojauta artimiesiems“, – rašė jis.

Užuojautą išreiškė ir premjeras Saulius Skvernelis:

„Negaliu patikėti žinia apie Vytauto Šerėno mirtį... Lietuva neteko neeilinio talento, gabumų ir proto žmogaus... Užuojauta šeimos nariams ir artimiesiems...“, – mintimis dalijosi S. Skvernelis.

REKLAMA

 

„Penktadienio vakarą mus pasiekė ypatingai liūdna žinia. Užuojauta artimiesiems ir visiems V.Šerėno humoro gerbėjams“, – savo socialiniame tinkle rašė kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda.

V. Šerėno atminimą pagerbė ir prezidento rinkimo kovoje besivaržanti Ingrida Šimonytė:

„lsėkis ramybėje, didelis Žmogau, mokėjęs rimtu veidu prajuokinti kitus. Užuojauta Šeimai, draugams ir dviratininkų komandai“, – rašė facebooke I. Šimonytė.

 

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė savo feisbuko profilyje dėl kolegos mirties išreiškė užuojautą jo artimiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai liūdna ir šalta. Vytautas buvo Lietuvos politinės satyros korifėjus, jo humoras leido reiškinius vertinti iš kitokio taško. Tai didelis praradimas visai žiniasklaidai. LRT vardu reiškiame užuojautą Vytauto šeimai ir kolegoms“, – teigė visuomeninio transliuotojo vadovė.

Žurnalistas Edmunas Jakilaitis taip pat pasidalijo prisiminimais apie anapilin iškeliavusį kolegą ir draugą:

„Padorus, ramus, inteligentas. Draugas. Vytas buvo laimingas žmogus, kaip ir mes visi su juo“, – paskelbė E. Jakilaitis.

Kolegos mirtis buvo netikėta ir vieną iš „peliukų“ laidoje „Dviračio žinios“ įkūnijančiam aktoriui bei televizijos laidų vedėjui Algiui Ramanauskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baisu. Tai buvo labai netikėta. Jis buvo labai šiltas, labai charizmatiškas žmogus su triuškinančiai geru humoro jausmu“, – sakė humoristas.

„Darbas su juo buvo labai lengvas ir malonus“, – pridūrė jis.

Kolegos mirtis sukrėtė ir aktorių Dainių Kazlauską, kuriam irgi teko dirbti su V. Šerėnu.

„Pirmadienį turėjome filmuotis „Dviračio žinių“ reportaže. Labai netikėta, keista. Bent jau iš išvaizdos labai drūtas ir stiprus vyras, nelabai suvokiu, kas čia įvyko“, – BNS teigė aktorius.

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl penktadienio vakarą mirusio humoristo, laidos „Dviračio žinios“ vedėjo Vytauto Šerėno mirties ir teigia, kad Lietuva neteko itin talentingo, kūrybingo ir intelektualaus kūrėjo.

REKLAMA

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, V. Šerėnas tapo neatsiejama mūsų šalies humoro pasaulio dalimi, o su jo vestomis ir kurtomis „Dviračio žiniomis“ gyveno visa Lietuva.

„Sveikas humoro jausmas ir taikli politinė satyra išliks V. Šerėno vizitine kortele, kurią visada prisiminsime“, – rašoma Prezidentūros perduotame komentare.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, jog tai „didelė netektis kultūros, meno bendruomenei, visai mūsų tautai“.

„Charizmatiška jo asmenybė žavėjo tiek jaunąją, tiek vyresniąją kartą. V. Šerėnas savo kuriamais humoristiniais personažais ir išskirtiniais laidų scenarijais praskaidrindavo kasdienybę daugelio namuose“, – teigiama premjero užuojautoje.

REKLAMA

V. Šerėno mirtis sukrėtė ir Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, kuris teigė, kad netekome „vieno spalvingiausių šių laikų žmogaus“.

„Tai tokia netikėta žinia, kuri negali nepaliesti. V. Šerėną pažįsta kiekvienas – ištisa karta užaugo, kiek laiko matome jį televizijoje. Jo plati erudicija, gili išmintis ir šalia viso to einantis subtilus humoro jausmas vertė žavėtis šia daug Lietuvai davusia asmenybe“, – teigiama Seimo vadovo komentare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų