REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opoziciniai konservatoriai svarsto tris galimus scenarijus, jeigu valdantieji „valstiečiai“ iš tiesų trauktųsi iš valdžios.

Opoziciniai konservatoriai svarsto tris galimus scenarijus, jeigu valdantieji „valstiečiai“ iš tiesų trauktųsi iš valdžios.

REKLAMA

„Yra didelė tikimybė, kad pirmadienį turėsime (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko – BNS) Ramūno Karbauskio sukeltą krizę. Paprašėme ekspertų įvertinti galimus scenarijus, kurie atitiktų ir mūsų Konstituciją, ir realias politines aplinkybes“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, vienas iš galimų ir realiausių scenarijų būtų mažumos Vyriausybė.

„Pirmasis būtų parama mažumos Vyriausybei, kaip buvo 2007 metais. Tai reiškia, kad Saulius Skvernelis galėtų likti premjeru ir sulaukti paramos ir iš dalies „valstiečių“, ir kitų frakcijų Seime, galbūt Tėvynės sąjunga irgi svarstytų tokį variantą“, – teigė G. Landsbergis.

Antras scenarijus – nauja profesionalų Vyriausybė, kurioje nebūtų su politinėmis partijomis susijusių asmenų.

„Trečias variantas yra vadinamasis latviškas variantas, kada visos frakcijos gauna ne pagal proporciją, bet tiesiog nustatytą dydį ministrų. Septynios frakcijos – po du ministrus ir tokiu būdu sudaroma stabilizacinė Vyriausybė iki artimiausių rinkimų“, – sakė konservatorių vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje ir užsienyje jau vyksta balsavimas prezidento rinkimuose. Balsavimo apylinkėse rinkimai bus sekmadienį.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis pranešė, kad partija trauksis iš valdžios, jeigu jos kandidatas premjeras Saulius Skvernelis nepateks į antrą prezidento rinkimų turą, o partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų.

„Valstiečiai“ Seime turi daugiausia – 51 – atstovų, jų koalicijos partneriai Lietuvos socialdemokratų darbo partija – 11, valdančiąją koaliciją remiantys „tvarkiečiai“ – septynis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – aštuonis atstovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų