REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento rinkimuose iš anksto trečiadienį balsavęs kandidatas Valdemaras Tomaševskis sako, kad šalies vadovui būtinos savybės yra sąžiningumas ir kompetencija.

Prezidento rinkimuose iš anksto trečiadienį balsavęs kandidatas Valdemaras Tomaševskis sako, kad šalies vadovui būtinos savybės yra sąžiningumas ir kompetencija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausios savybės yra dvi – tai kompetencija ir sąžiningumas“, – žurnalistams Vilniaus miesto savivaldybėje sakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderis.

REKLAMA

„Net pirmoje vietoje aš įvardinčiau sąžiningumą, kadangi visi kandidatai į prezidentus yra žmonės kompetetingi“, – pridūrė politikas, šiuo metu dirbantis Europos Parlamento nariu.

Kandidatas pabrėžė, kad jo programa yra geriausia, ji nukreipta „apginti paprastą žmogų, įvesti socialinį teisingumą, vidaus ir užsienio politiką nukreipti tam, kad didėtų žmonių pragyvenimo lygis ir pajamos, kad būtų daugiau teisingumo“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento rinkimuose be V. Tomaševskio dalyvauja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė.

Lenkų rinkimų akcijos vadovas taip pat pranešė balsavęs už referendumuose dėl mažesnio Seimo ir dvigubos pilietybės išplėtimo.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad mes turime vertinti, gerbti visus mūsų buvusius piliečius, mes turime negailėti jiems antro paso“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikas teigė, kad jo partija remtų pasiūlymą dar labiau mažinti Seimo narių skaičių, nei siūloma.

Referendume dėl mažesnio parlamento klausiama, ar reikėtų sumažinti Seimo narių skaičių nuo 141 iki 121.

Tuo metu kitame referendume siūloma nustatyti, kad Lietuvos pilietybės nepraranda „Lietuvos Respublikos pilietis pagal kilmę, įgijęs konstitucinio įstatymo nustatytus Lietuvos Respublikos pasirinktos europinės ir transatlantinės integracijos kriterijus atitinkančios valstybės pilietybę“.

Šiuo metu dviguba pilietybė emigravusiesiems po nepriklausomybės atkūrimo leidžiama griežtesniais išimtiniais atvejais.

Sekmadienį rinkimų dieną balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 valandos. Prezidento rinkimuose prireikus antrojo turo, jis vyktų gegužės 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų