REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors dvyliktokams dar tik egzaminų pradžia, tačiau kaimo turizmo sodybas nuomojantys verslininkai vis dažniau sulaukia skambučių su prašymais rezervuoti laisvą erdvę abiturientų išleistuvių progai. Tiesa, dalis nuomininkų jaunuolius įsileidžia nenoriai arba tik pasirašius atskirą sutartį.

Nors dvyliktokams dar tik egzaminų pradžia, tačiau kaimo turizmo sodybas nuomojantys verslininkai vis dažniau sulaukia skambučių su prašymais rezervuoti laisvą erdvę abiturientų išleistuvių progai. Tiesa, dalis nuomininkų jaunuolius įsileidžia nenoriai arba tik pasirašius atskirą sutartį.

REKLAMA

Jau eilę metų sodybą Vilniuje, pavadinimu „Pas Heleną“, nuomojantis verslininkas sako, kad nutikimų būta įvairių. Sodybos savininkas taip pat pabrėžia, kad dažniausiai su nemalonumais susiduriama tada, kai ji yra išnuomojama jauniems asmenims, pavyzdžiui, abiturientams arba studentams.

„Buvo balkoną, duris ir lovas sulaužę, taip pat sudaužę stogą. Vieną kartą netgi šalia sodybos esančiame tvenkinyje paskandino automobilį. Be to, buvo ir keli teismai dėl suniokoto turto“, – teigia vienas iš sodybos savininkų.

Pašnekovas teigia, kad nuo šiol, prieš suteikdami paslaugas, klientų reikalauja sumokėti avansą ir taip pat pasirašyti atskirą sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes patariame, kad sutartį pasirašytų keturi arba penki žmonės, kuriems jau yra sukakę aštuoniolika metų. Tokiu būdu, nutikus kažkokiam įvykiui, už žalos atlyginimą bus atsakingas ne vienas žmogus. <...> Įprasta avanso kaina siekia 50 arba 100 eurų, o nuomos kaina svyruoja nuo 170 iki 700 eurų“, – pastebi pašnekovas.

REKLAMA

Apie panašias problemas užsimena ir kiti nuomininkai, kurie dažniausiai lieka nepatenkinti abiturientų šventimo įpročiais. Vienas iš tokių sodybų savininkų, nuomojantis patalpas šalia Aukštadvario regiono parko, pavadinimu „Sodyba Jums“, sako, kad per abiturientų išleistuvių šventę nutikę įvykiai jo jau nebestebina.

„Pasitaiko visko – standartiškai lūžta durys, spynos, rankenos. <...> Dažniausiai už sugadintą turtą prašome užstato, jeigu jo neužtenka, paprastai sumoka daugiau. <...> Nuomos kaina varijuoja tarp 200 ir 250 eurų“, – sako verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis nuomininkų keičia strategiją

Vis daugiau sodybų nuomą siūlančių asmenų pasirenka kiek kitokią verslo kryptį – nusprendžia abiturientus įsileisti tik su tam tikromis sąlygomis arba apskritai nepageidauja, kad sodyboje būtų rengiami vakarėliai.

Štai Kauno rajone, Girionių kaime, sodybą nuomai siūlantis verslininkas Donatas Grajauskas tv3.lt portalui teigė, kad šiuo metu abiturientus įsileidžia tik tuo atveju, jeigu yra užsakoma ne tik sodyba, bet taip pat ir papildomos paslaugos, pavyzdžiui, maisto paruošimas. Verslininkas D. Grajauskas taip pat priduria, kad dvyliktokai dažniausiai ieško pigiausio varianto.

„Šiuo metu įsileidžiam (abiturientus – aut. past.), bet su pilnu paketu. <...> Turėjom vieną abiturientų šventę su tėvais, mokytojais ir viskas buvo labai gerai. Žinoma, kai jaunimas nori švęsti savarankiškai, jiems tai dažniausiai būna per brangu. <...> Nuomos kaina vienam asmeniui siekia apie 50 eurų – priklauso nuo užsakymo datos ir namų skaičiaus“, – pastebi D. Grajauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visgi, kylantis triukšmas ramiose sodybos vietose patinka ne visiems. Štai verslininkas, siūlantis sodybos „Dzūkų uoga“ nuomos paslaugas Varėnos rajone, teigia, kad nuo šiol riboja tokio tipo vakarėlius ir stengiasi užtikrinti ramesnę aplinką.

„Stengiuosi išvengti tokių vakarėlių, todėl esame padarę įpareigojančias taisykles, po kuriomis turi pasirašyti kiekvienas, norintis išsinuomoti sodybą. Jeigu išgirstame, kad čia bus bandoma švęsti, tai aš perspėju, kad sodyba yra skirta ramiam poilsiui“, – sako verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų