REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar šių metų pradžioje panevėžiečiai 35 metų Marius Janaitis ir 45-erių Dainius Žukauskas buvo teisiami dėl pasikėsinimo nužudyti bei dėl žmogaus sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Dar šių metų pradžioje panevėžiečiai 35 metų Marius Janaitis ir 45-erių Dainius Žukauskas buvo teisiami dėl pasikėsinimo nužudyti bei dėl žmogaus sunkaus sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA

Per kruviną konfliktą vienoje Panevėžyje esančioje aludėje minėti asmenys savo auką ne tik mušė, bet ir badė peiliu. Daugiausia taikė į nugarą, tad, kaip vėliau teigė nelaimėlį gelbėję gydytojai, nedaug pritrūko, jog žmogus būtų numiręs.

Bet Panevėžio apygardos teismui skelbiant nuosprendį, abu asmenys buvo išteisinti dėl pasikėsinimo nužudyti ir nuteisti tik dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Abiem atseikėta po 8 metus už grotų.

Tačiau dar pirmoje instancijoje švelnesnių bausmių sulaukę teisiamieji nepasidavė ir pateikė apeliaciją. Šį ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas priėmė dar vieną nuosprendį, kuriuo nuteistieji, tikėtina, turėtų būti patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmę sutrumpino pusiau

D. Žukauskui, teismo sprendimu, bausmė sutrumpinta nuo 8 iki 6 metų. Gal jis ir būtų sulaukęs dar švelnesnės bausmės, bet teismas atsižvelgė į tai, jog D. Žukauskas nusikaltimo metu nebuvo atlikęs kito teismo jam paskirtos bausmės. Bet kuriuo atveju, subendrinus abi bausmes D. Žukauskas už grotų praleis ne 11, o tik 8 metus.

REKLAMA

Dar labiau pasisekė M. Janaičiui, kuriam bausmė buvo sušvelninta net dvigubai. Tad vietoj 8 metų už grotų jam teks atsėdėti ketverius metus. Abiems nuteistiesiems buvo pritaikyta kita to paties Baudžiamojo kodekso 135 straipsnio dalis. Į jų padarytą nusikaltimą pažvelgta švelniau, nes pagal naują kaltinimą jiems gresiantis bausmės maksimumas nuo 12 metų sutrumpėjo iki 10-ies.

M. Janaitis sulaukė net trumpesnės bausmės nei pagal šį kodekso straipsnį numatytas bausmių vidurkis. Šioje byloje figūravo ir trečias asmuo – Osvaldas Grinskis. Bet šis 34-erių panevėžietis jau pirmoje instancijoje išvengė realios laisvės atėmimo bausmės, todėl nuosprendžio neskundė.

REKLAMA
REKLAMA

Visi šios trijulės nariai yra teisiami toli gražu ne pirmą kartą. Labiausiai pasižymėjęs – D. Žukauskas, kurio teistumų biografijoje yra daugiau kaip 10. Žemesnės instancijos teisme D. Žukauskas buvo pripažintas pavojingu recidyvistu. Bet Lietuvos apeliacinis teismas „nuklijavo“ šią D. Žukauskui prilipdytą „etiketę“. Abu nuteistieji likusią bausmę įpareigoti atlikti pataisos namuose.

Kelias teismo link

Bylos duomenimis, kruvinas konfliktas Panevėžyje, Ramygalos gatvėje esančiame bare, kilo 2018-ųjų vasario 24 dieną, apie 21 val.

Būdami apsvaigę nuo alkoholio, dėl chuliganiškų paskatų, matant kitiems žmonėms minėti trys vyrai elgėsi įžūliai, demonstravo nepagarbą aplinkiniams. Jie kartu užpuolė nukentėjusįjį R. Š.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių mušė tik rankomis ir kojomis. Vėliau suskaičiuota, kad visi bendrais veiksmais sudavė ne mažiau, kaip 9 smūgius rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas. Jei konfliktas tuo būtų pasibaigęs, tikėtina, kad teismo būtų buvę galima išvengti, bet...

D. Žukauskas ir M. Janaitis neatlyžo ir savo aukai peiliais dūrė mažiausiai 6 kartus į nugaros sritį ir 1 kartą į kairį sėdmenį. Taip bendrais veiksmais padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas. Nukentėjęs iškart atsidūrė reanimacijoje, kur tik gydytojų dėka jam pavyko išgyventi.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad D. Žukauskas ir jo auka buvo pažįstami iš anksčiau. O savaitė prieš šį įvykį jie jau buvo įsivėlę į kitą tarpusavio konfliktą. Bet išgėrus, greičiausia, po savaitės prisiminti ir ankstesni nesutarimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų