REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalčininkų rajono kaime dega 14 pastatų

papildyta 15.45 val.

Ketvirtadienį Šalčininkų rajone esančiame Krakūnų kaime dega keturiolika pastatų.

Ketvirtadienį Šalčininkų rajone esančiame Krakūnų kaime dega keturiolika pastatų.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas apie gaisrą gautas apie vidurdienį, atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė vienas gyvenamasis namas ir trys ūkiniai pastatai.

Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič ketvirtadienį BNS sakė, kad gaisras, 14.30 val. duomenimis, lokalizuotas, tačiau vėjas labai stiprus, vėl gali įžiebti ugnį.

„Su žmonėmis viskas gerai, visi sveiki. Tik viename iš užsidegusių namų gyveno senutė su sūnumi, o kiti užsidegę namai buvo tušti,“ – sakė ji.

Anot Dieveniškių seniūnės, sudegė 3 namai ir ūkiniai pastatai.

Po kelių valandų ugnis išplito ir 14 valandos duomenimis, kaime jau dega keturiolika pastatų dviejose kelio pusėse, juos gesina penkios ugniagesių autocisternos, traktorius, ugniagesiams talkina pasieniečiai ir savanoriai, į įvykio vietą atvykęs štabo automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais duomenimis, žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Papildyta 15.41 val.

Tuoj po vidudienio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Dieveniškių pasienio užkardos patruliai, vykdami tarnybiniu visureigiu, iš tolėliau pastebėjo Krakūnuose kilusį gaisrą. Degė namas. Akimirksniu dėl didelio vėjo užsiliepsnojo ir šalia stovėjęs pastatas.

REKLAMA

VSAT pareigūnai iškart atvyko į incidento vietą, o netrukus tarnybiniu visureigiu privažiavo dar vienas Dieveniškių užkardos ekipažas.

Gavę informacijos, kad viename name yra žmonių, pasieniečiai įbėgo į jo vidų ir iš liepsnų išvedė 89-erių moterį bei 60-metį vyrą. Jo megztinis buvo užsidegęs, pasieniečiai drabužį užgesino. Be to, iš namo VSAT pareigūnai išnešė dujų balioną.

Kol atvyko iškviesti ugniagesiai, pasieniečiai su vietiniais gyventojais ėmė gesinti sparčiai plintančią ugnį. VSAT pareigūnai sėmė šulinių vandenį, jį pylė į gaisro židinį, iš Krakūnų gyventojų kiemų traukė jų techniką, iš kelių namų irgi išnešė dujų balionus.

Atvykę ugniagesiai perėmė gaisro gesinimo darbus.

Įtariama, kad didelis gaisras Krakūnuose galėjo kilti nuo prie kaimo esančiame lauke padegtos žolės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų