REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Baltarusijos į Lietuvą trečiadienio popietę artėja didelis miško gaisras, pranešė pasieniečiai.

Iš Baltarusijos į Lietuvą trečiadienio popietę artėja didelis miško gaisras, pranešė pasieniečiai.

REKLAMA

17 valandos duomenimis, miškas degė už kilometro nuo Raigardo pasienio kontrolės punkto. Šis punktas dėl gaisro buvo uždarytas.

„Pietinis vėjas sparčiai miško gaisrą veja į Lietuvą, dėl to visiškai uždarytas Raigardo punktas Lietuvos pusėje ir Privalkos punktas Baltarusijos pusėje, abiejose pusėse kaupiasi automobilių spūstys“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad ugniagesiai sulaukė baltarusių įspėjimo pasirengti galimam ugnies išplitimui.

„Mūsų pajėgos pasiruošusios, jeigu reikės, iš Lietuvos pusės gesinti gaisrą“, – sakė ji.

VSAT duomenimis, gaisras artėjo link Lietuvos teritorijos dėl stiproko pietų vėjo. Iki Raigardo punkto ugniai buvo likęs apie kilometras, tačiau apie 17.30 val. gaisras nebeslinko arčiau Lietuvos kiek pasikeitus vėjo krypčiai.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT pareigūnai į Raigardo punktą neįleidžia transporto priemonių. Jei ugnis visai priartėtų prie Raigardo punkto, iš jo teritorijos būtų išvaryti ir ten stovintys sienos nekirtę automobiliai. Artimiausias tarptautinis kontrolės punktas yra Šalčininkų.

Ekstremaliai situacijai pasiruošę ne tik pasieniečiai, bet ir Druskininkų ugniagesiai bei miškininkai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų