REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas nepagrįstais vadina opozicijos kaltinimus nederamu spaudimu centriniam bankui.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas nepagrįstais vadina opozicijos kaltinimus nederamu spaudimu centriniam bankui.

REKLAMA

Taip jis reagavo į opozicijos politikų svarstymus, kad jo pastabas apie britų įmonę „Revolut“ turėtų aiškintis parlamentinė komisija arba teisėsauga.

S. Jakeliūnas opozicijos priekaištus sieja su jo vykdomu parlamentiniu tyrimu dėl 2009 metų krizės.

„O jie gali sakyti, kad parlamentinis tyrimas yra beprasmiškiausias darbas? Jeigu tas laiškas (centrinio banko vadovui Vitui Vasiliauskui) būtų įvertintas kaip nusižengimas, tai toks pareiškimas yra kokį dešimt milijonų kartų reikšmingesnis. Tai jeigu žiniasklaida, opozicija to nemato ir nesupranta, tai man gaila diskutuoti, ką mes su Vasiliausku susirašinėjome ar nesusirašinėjome“, – BNS sakė komiteto vadovas.

S. Jakeliūnas teigė neketinantis įsiklausyti į opozicijos raginimą nusišalinti nuo krizės tyrimo.

„O jie objektyvūs? ų objektyvumas yra po plintusu. Ne jiems kalbėti apie mano objektyvumą, kai keturios knygos publikuotos apie finansus ir apie krizę, yra tarptautinės publikacijos...“ – teigė komiteto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

S. Jakeliūnas nekomentavo, kaip vertina ketinimus inicijuoti jo apkaltą.

„Kodėl turiu diskutuoti apie kažkokią apkaltą, apie kažkokius Gabrieliaus pasireiškimus. Visokie anūkai čia kažką svarsto... Man jau nusibodo... Kas ta Čmilytė man, kas tas Sabataukas man? Sabatauskas taip pat buvo vienas iš pasirašiusiųjų kreipimąsi į Konstitucinį Teismą dėl pensijų reformos atstovaudamas pensijų fondų verslui“, – kalbėjo S. Jakeliūnas.

REKLAMA

Lietuvos banko vadovas V. Vasiliauskas trečiadienį susitikime su trijų opozicinių frakcijų atstovais pacitavo susirašinėjimą su S. Jakeliūnu – jame pastarasis siūlė centriniam bankui paskatinti „Revolut“ pasitraukti iš Lietuvos.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis tai įvertino kaip mėginimą centriniam bankui nurodyti, ką daryti su „Revolut“. Konservatorius Andrius Kubilius pareiškė, kad S. Jakeliūno žinutė yra prokurorų tyrimo objektas.

G. Landsbergis neatmeta galimybės, kad S. Jakeliūno elgesį galėtų įvertinti speciali tyrimo komisija. Jo teigimu, tai ne pirmas kartas, kai S. Jakeliūnas galbūt darė spaudimą nepriklausomai valstybės institucijai. Jis įsitikinęs, kad po tokio tyrimo S. Jakeliūnui grėstų apkalta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo opozicijos lyderės liberalės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, opozicija netrukus dėl S. Jakeliūno elgesio parengs kreipimąsi į Seimo pirmininką bei prokurorus.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas mano, kad S. Jakeliūnas, kišdamasis į kitų institucijų veiklą, daro žalą valstybei. Jis neatmeta, kad S. Jakeliūnas turėtų nusišalinti nuo parlamentinio krizės tyrimo.

S. Jakeliūno vadovaujamas Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį nutarė, kad strateginių įmonių sandorius tikrinanti vyriausybinė komisija turėtų iš naujo įvertinti, ar specializuotą banką Lietuvoje kuriantis „Revolut” atitinka nacionalinio saugumo interesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų